FaceLook

Τρικαλινό χρώμα στο Vespa World Days 2024 στην Pontedera!

Η εκδήλωση Vespa World Days (VWD) είναι η ετήσια Συνάντηση των Vespa Clubs και η κορυφαία εκδήλωση Vespa παγκοσμίως ! Όταν όμως γίνεται στην Ιταλία και ειδικά στην γενέτειρα της Vespa αποκτά σίγουρα διαφορετική διάσταση, πάθος, ενθουσιασμό και συμμετοχή πέραν των κάθε προσδοκιών! Μια πραγματικά ξεχωριστή χρονιά, λόγω και του εορτασμού των 140 χρόνων της Piaggio, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 1884, αλλά και των 100 χρόνων του εργοστασίου στην Pontedera.
Η πόλη της Pontedera από τις 18 έως τις 21 Απριλίου για πρώτη φορά φιλοξένησε τη VWD και πλημμύρισε από χιλιάδες λάτρεις της Vespa, που ήρθαν από όλη την Ευρώπη αλλά και από χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, το Κουβέιτ, η Αυστραλία, το Ιράν, η Κολομβία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Αργεντινή κλπ (συμμετοχές από 55 κράτη). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εντυπωσιακό μουσείο της Piaggio αλλά και να ξεναγηθούν στην γραμμή παραγωγής μέσα στο εργοστάσιο. Στο Vespa Village εκτός από τα Street Food (και Drinks) για κάθε γούστο, ο Vespisti απόλαυσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δεξιοτεχνίας ( Gimkhana ) Vespa, το ακροβατικό Show του Nicola ενώ μπορούσε να οδηγήσει σε Test Ride όλα τα μοντέλα Vespa. Πτήσεις Tricolore τριών αεροπλάνων <ζωγράφιζε> τον ουρανό της Pontedera καθημερινά, ενώ όποιος είχε προεγγραφεί είχε την ευκαιρία να <πετάξει> με ελικόπτερο πάνω από το Vespa Village, το εργοστάσιο της Piaggio και την γύρω περιοχή ( 22 προγραμματισμένες πτήσεις).
Το κέντρο της πόλης της Pontedera φιλοξένησε 4 συναυλίες, τις τεράστιες Vespa που κατασκευάστηκαν για την περίσταση, το Vespa Boutique shop, την VespArt exhibition,την παρουσίαση του βιβλίου < The unforgettable Vespa >, ενώ ειδικές κατασκευές Neon κοσμούσαν τους δρόμους της πόλης. Καθημερινά είχε πολλά θεματικά Vespa Tour στην Τοσκάνη και απολαύσαμε δωρεάν ξεναγήσεις με τα πόδια στην Pontedera και την Pisa σε 4 γλώσσες. Στο Vespa Village οργανώθηκαν δημόσιες συζητήσεις για την Ιστορία της Vespa, εκπαίδευση για αγώνες Vespa Regularity, παρουσιάστηκε το γραμματόσημο Vespa Club d΄Italia, live μουσική, βραδιές βινυλίου και Dj sets, live art performances με καλλιτέχνες, ενώ καθημερινά λειτουργούσε συνεργείο Vespa. Στους κοντινούς κινηματογράφους Cineplex, είχε δωρεάν προβολές των ταινιών <Vacanze Romane>,< Luca>,< Enrico Piaggio. Un Sogno italiano> και <Scooter>. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για τα παραδοσιακά προϊόντα της Τοσκάνης είχε στο κέντρο της Pontedera, αλλά ενδιαφέρον ήταν και το Sweet Brake Amedei (γευσιγνωσία στη γνωστή σοκολατοποιΐα Amedei). Τέλος την Κυριακή το πρωί τελέστηκε <Ευλογία > των Vespa και των συμμετεχόντων. Το Concours d’ Elegance, δηλαδή ο διαγωνισμός συνδυασμού κομψότητας αμφίεσης εποχής και Vintage Vespa είχε ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ με έκπληξη μας είδαμε στην κριτική επιτροπή την <Signora della Vespa> Christa Solbach, που ήταν επί σειρά ετών η Πρόεδρος της F.I.V. ( Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Vespa Clubs).
Η μεγάλη παρέλαση της Vespa το Σάββατο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τουλάχιστον 15 χιλιάδες Vespa ( κάποιοι υποστηρίζουν ότι ξεπέρασαν τις 20000) , οι οποίες, ξεκινώντας από την Pontedera παρέλασαν στους παρακείμενους λόφους της Valdera. Μια πολύχρωμη πορεία μήκους άνω των 16 χιλιομέτρων στην οποία παρέλασαν από τα πιο παλιά και σπάνια μοντέλα Vespa των 98cc μέχρι τις σύγχρονες Vespa. Είναι δε η πρώτη φορά που τα χωριά κατά μήκος της παρέλασης <βγήκαν> στους δρόμους και μας υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.
Η διοργάνωση του VWD είναι ένας σοβαρός και δύσκολος στόχος που θέλει αφοσίωση, υπομονή και πολύ δουλειά. Το VWD 2024 οργανώθηκε σε 9 μήνες μόνο, και φυσικά υπήρξαν προβλήματα οργανωτικά τόσο κατά την διάρκεια των εγγραφών όσο και στην παραλαβή των αναμνηστικών. Τα T shirt της συμμετοχής τα Vespa Clubs θα τα παραλάβουν με courier. Η Ελληνική συμμετοχή από 17 Vespa Clubs μέλη του Vespa Club Hellas ήταν για πρώτη φορά τόσο μεγάλη !!! Πάνω από 150 Έλληνες Vespisti έφτασαν στην Pontedera για να γιορτάσουν τη VWD2024 μαζί με χιλιάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στη Vespa κάτω από τον ήλιο η τη βροχή, νέοι φίλοι, καινούργιες εικόνες, πάρτι και κέφι, μια παρέλαση τόσο εντυπωσιακή και με ζεστή υποδοχή, η συνάντηση αυτή θα μείνει στην ιστορία και ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα μπορεί να λέει μετά από μερικά χρόνια που θα την συζητάμε < ΕΧΩ ΠΑΕΙ> !
Το επόμενο Παγκόσμιο ραντεβού κλείστηκε ήδη στο Vespa World Days 2025 στην πόλη Gijon στην Asturia της Ισπανίας, με φόντο τον Ατλαντικό Ωκεανό από τις 1 έως τις 4 Μαΐου 2025.

Back to top button
Close
Close