Idees Sports

Τριγμοί από τη χορηγία Νταβέλη προκαλούνται στον Ολυμπιακό Βόλου

Ισχυροί τριγμοί έχουν προκληθεί στον Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 από την παραίτηση Νίκου Ρούμπου, που είχε αρμοδιότητες γενικού διευθυντή στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ.

Ο κ. Ρούμπος έχει παραιτηθεί εδώ και ένα δεκαήμερο από τη θέση του λόγω, όπως τονίζει ο ίδιος, «της ασυνέπειας του προέδρου του συλλόγου, Νίκου Τσεκούρα, απέναντί του σχετικά με τη χορηγική συμφωνία με τον όμιλο Νταβέλη».

Ως γνωστόν, στις 2 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί επίσημα ως μέγας χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι η ANIMUS A.E., που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, με τον Λαρισαίο επιχειρηματία να προκαλεί αναταραχή στα διοικητικά πράγματα του Ολυμπιακού Βόλου άθελά του, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι την οικονομική του ενίσχυση την είδε με επιφυλακτικότητα για ευνόητους λόγους (σ.σ. η διαχρονική κόντρα ΑΕΛ-Ολυμπιακού) μία μεγάλη μερίδα του κόσμου της βολιώτικης ομάδας.

Σύμφωνα με διαρροές της πλευράς Ρούμπου, είχε συμφωνήσει με τον κ. Τσεκούρα πως θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός Βόλου μία συνολική χορηγική πρόταση για τμήματά του από τον όμιλο Νταβέλη, αλλά ο μπασκετικός παράγοντας μέμφεται τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου ότι έκανε μία συμφωνία μόνο για το ποδόσφαιρο κρυφά από τον ίδιον.

Ο Νίκος Ρούμπος από δω και στο εξής δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και επίσημα θα έχει σχέση μόνο με τον Νίκο Μπουντούρη, καθώς έχει συμφωνήσει μαζί του μετά από πρότασή του και επιθυμία του να αναλάβει οργανωτικός διευθυντής των τμημάτων υποδομών από το εφηβικό τμήμα και κάτω.

Ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου θεωρεί πως η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το τμήμα μπάσκετ και αναζητά ανθρώπους να φορτώσει ευθύνες και υποχρεώσεις, οικονομικές και οργανωτικές.

Από τη δική του ο Νίκος Τσεκούρας τονίζει ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έλυσε πολλά οικονομικά προβλήματα του τμήματος μπάσκετ και αναρωτιέται αν ο κ. Ρούμπος είχε κλείσει κάποια οικονομική χορηγία για το τμήμα μπάσκετ και του τη στέρησαν.

 

Παραιτήσεις προπονητών στο μπάσκετ

Σημασία έχει πως η χορηγία του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, έχει δημιουργήσει μία … νευρική κρίση στους κόλπους της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, ενώ δείγμα της αναταραχής που έχει προκληθεί στο τμήμα μπάσκετ ήταν και οι παραιτήσεις του προπονητή Παναγιώτη Γκουγκουτούδη και του βοηθού του Αγη Τζούμα.

Ο πρώτος με προσωπική του δήλωση που απέστειλε στα ΜΜΕ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα, κατηγορώντας τους διοικούντες ότι δεν τήρησαν τη συμφωνία που έκαναν. Αναλυτικά όσα τονίζει: «Με την παρούσα γνωστοποιείται η αποχώρησή μου από τη θέση του προπονητή της αντρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου και η επακόλουθη λύση της συνεργασίας μου με τον Σύλλογο.

Η αποχώρηση αυτή δεν συντελείται ελαφρά τη καρδία, αλλά ανακύπτει κατόπιν προφορικής παραδοχής, περί αδυναμίας τήρησης των συμφωνηθέντων, εκ μέρους της Διοίκησης τόσο σε σχέση με τη δική μου προπονητική συμφωνία, όσο και αναφορικά με την ευόδωση της δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού συνόλου για τη φετινή, ιδιαίτερα απαιτητική, αγωνιστική χρονιά.

Θλίβομαι ειλικρινά για την εξέλιξη αυτή και εύχομαι στο τμήμα να μπορέσει να επανακτήσει τη σταθερότητα και τη δυναμική που αξίζει σε αυτό και στους πολυάριθμους φίλους του».

Και ο βοηθός του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, Αγης Τζούμας, όπως ήταν φυσικό, παραιτήθηκε από τη θέση του, αναφέροντας τα εξής: «Μετά από κύκλο γεγονότων που συνέβησαν στο αντρικό τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, παραίτηση πρώτου προπονητή και παραίτηση ανθρώπου διοίκησης, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία μαζί μου, παραιτούμαι από τη θέση του βοηθού προπονητή.

Ελπίζω ο σύλλογος να βρει τον δρόμο του. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με επέλεξαν γι’ αυτή τη θέση καθώς και τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη για τις αμέτρητες ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας που διέθεσε».

Μετά τη δήλωση αποχώρησης του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη από την τεχνική ηγεσία της ανδρικής μπασκετικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, ο Ερασιτέχνης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το ΔΣ του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 ευχαριστεί τον προπονητή του τμήματος ανδρικής Καλαθοσφαίρισης, κ. Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, για τη μέχρι σήμερα εμπιστοσύνη και διάθεσή του να συμμετάσχει στη δημιουργία και καθοδήγηση της ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια με επιτυχίες στην προπονητική του σταδιοδρομία».

Back to top button
Close
Close