ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Τρία κέντρα ξένων γλωσσών για το πιο σύγχρονο project!#your_thoughts_on_Greece

 

Why did you choose Greece as your holiday destination?

Do you think Greek people are hospitable?

Do you think Greek people speak English well enough? 

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις ερωτήσεις που οι μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών  Μαρίτα Τάχου ENGLISH School, ‘Welcome to Knowledge’ Πεννυ Καλογήρου και Νάσια Κρανιά EnglishSchool, είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν σε τουρίστες της περιοχής των Μετεώρων μέσω του project” YourThoughts On Greece“!

Mιλήσαμε με τις τρεις νέες ιδιοκτήτριες τριών  κέντρων Ξένων Γλωσσών του νoμού μας, Πέννυ, Μαρίτα και Νάσια που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μπορέσουν να χαρίσουν μία βιωματική εμπειρία στους μαθητές τους μέσα από ένα ιδιαίτερο project. Επικοινωνώντας άμεσα με τους τουρίστες στην περιοχή των Μετεώρων, οι μαθητές διαμορφώνουν ένα αληθινό πλαίσιο διαλόγου και μπαίνουν στη διαδικασία να ζήσουν κι όχι απλά να αποστηθίσουν τη γλώσσα. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι είναι μια διάδραση με πολλαπλά οφέλη μιας από τη μία οι μαθητές αισθάνονται αυτοπεποίθηση και από την άλλη αντιλαμβάνονται το νόημα τα διαδικασίας της μάθησης των Αγγλικών.

#your_thoughts_on_Greece

Ευκαιρία λοιπόν, μέσα από τη συνομιλία μας μαζί τους να μάθουμε μερικές λεπτομέρειες και να καταλάβουμε λίγα περισσότερα πράγματα για το Project #your_thoughts_on_Greece.

Tι είναι το project “Your Thoughts On Greece”;

Πέννυ Καλογήρου: Στα πλαίσια της βιωματικής και συνεργατικής εκπαίδευσης των μαθητών μας ανταποκριθήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό στο πανελλαδικό ραντεβού που έδωσαν 200 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο σε χώρους συνάθροισης ξένων επισκεπτών. Με όραμα και όρεξη τα 3 Kέντρα Ξένων Γλωσσών αγκαλιάσαμε το project από την πρώτη μέρα και δημιουργήσαμε τα θεμέλια για να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της περιοχής τα βήματα μας. Οι συνεργασίες μεταξύ σχολείων κερδίζουν και φέρνουν έμπνευση σε νέους ανθρώπους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα του παρελθόντος χειριζόμενοι δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους νέους του 21ου αιώνα.

Πρόκειται για μια δράση στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές λειτουργώντας σε μικρές ομάδες, απευθύνονται σε ξένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας, συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες και συνομιλούν μαζί τους δεχόμενοι ποικίλα ερεθίσματα μέσα από τη χρήση της Αγγλικής Γλώσσας!

Που έλαβε χώρα η δράση αυτή και ποια ήταν η ανταπόκριση των μαθητών;

Μαρίτα Τάχου: Στα δικά μας ηλιόλουστα Μετέωρα 50 μαθητές των τριών σχολείων πανέτοιμοι να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά υπέβαλλαν τους ξένους επισκέπτες των Μετεώρων σύντομες ερωτήσεις καθώς και ερωτηματολόγια που οι ίδιο μαθητές είχαν οργανώσει κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο των εργασιών μέσα στις τάξεις. Οι συζητήσεις των μαθητών με τους ξένους επισκέπτες περιστρέφονταν γύρω από τις γνώσεις , απόψεις και τον βαθμό εξοικείωσης των επισκεπτών με τον Ελληνικό πολιτισμό. Ειδική μνεία έγινε στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Οι μικροί «ρεπόρτερ» των Μετεώρων είναι οι μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαρίτα Τάχου ENGLISH School, ‘Welcome to Knowledge’ Πέννυ Καλογήρου, Νάσια Κρανιά English School.

Ήταν η τέταρτη φορά που οι μαθητές πραγματοποίησαν τη δράση, μια δράση Πανελλαδικής εμβέλειας που σπάει τα όρια της τάξης και διδάσκει στους μαθητές εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση της γλώσσας.

Είναι δημοφιλές το πρόγραμμα YourThoughts On Greece εκτός Ελλάδος;

Νάσια Κρανιά: Η δημοτικότητα του προγράμματος έχει εισπράξει θερμά και συγκινητικά σχόλια από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με θετικές αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχειξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας αφού έχει ήδη υιοθετηθεί από σχολεία στην Αυστραλία και την Κύπρο. Επιπλέον, έχει γίνει παρουσίασή της στην Αυστραλιανή πρεσβεία αλλά και στην Υπουργό Τουρισμού αναδεικνύοντας την εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία του προγράμματος καθώς οι μαθητές αγγίζουν το κρίσιμο ζήτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα – με θετικές απαντήσεις ως επί το πλείστον!

dav

Ποια είναι τα εκπαιδευτικά οφέλη YOUR THOUGHTS ON GREECE’

Πέννυ Καλογήρου: Τα “ ΜαρίταΤάχου ENGLISH SCHOOL”,  “Welcometo Knowledge” Πέννυ Καλογήρου και “Νάσια Κρανιά School of English”  είναι ανάμεσα στα πρώτα σχολεία που στήριξαν και πίστεψαν στην εκπαιδευτική αξία του προγράμματος. Έχει πλέον ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών των σχολείων και όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής!

Νάσια Κρανιά: Οι μαθητές μας κατάφεραν να συλλέξουν πλούσιο γλωσσικό input και να ανταποκριθούν σε επικοινωνιακές καταστάσεις της πραγματικής ζωής. Οι απαντήσεις θα επεξεργαστούν για να γίνουν στη συνέχεια μάθημα εργασίας μεταξύ των μαθητών στα Κ.Ξ.Γ.

Ποιοι ήταν οι συντελεστές που σας βοήθησαν;

Μαρίτα Τάχου: Φυσικά τίποτα από αυτά δε θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των χορηγών μας. Πλάι μας οι εκδοτικοί οίκοι Burlington Books, Hamilton House, Hillside Press, Grivas Publications, και οι τοπικές επιχειρήσεις Όλυμπος, Βιολάντα και Μελισσών Γεύσεις, με τη βοήθεια των οποίων πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση των μαθητών μας στα Μετέωρα και η επίσκεψή μας στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων.

‘’ΔΙΝΕΤΕ στο παιδί σας την ευκαιρία να μάθει σωστά Αγγλικά και να συμμετέχει σε διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση του’’

«ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ» ,AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

 

                           Μαρίτα Τάχου Περσεφόνης 9-Τρίκαλα .Τηλ 2431021889

                         Πέννυ Καλογήρου, Πατριάρχου Δημητρίου 11, Καλαμπάκα. 2432400300

                                             Νάσια Κρανιά, Ηρώων 1940, Πύλη. 2434023200

Back to top button
Close
Close