Lifestyle news

Το 82 μέτρων superyacht του Luca Vallebona είναι εξωπραγματικό

Έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς τόσο φουτουριστικά και εξωπραγματικά «πρωτότυπα» γιοτ που είναι σίγουρο ότι ακόμα και οι νόμοι της φύσης καθιστούν απαγορευτική την επιχείρηση κατασκευής τους. Πρόκειται για μοντέλα σχεδιασμένα σε πανάκριβους υπολογιστές από πραγματικά ταλαντούχους αρχιτέκτονες-ναυπηγούς, που προσπαθούν να δελεάσουν με τα σχέδια και τις πρωτοτυπίες τους με σκοπό να προσελκύσουν επενδυτές και πάμπλουτους εραστές της θάλασσας και της περιπέτειας στους ωκεανούς. Το περίφημο Pentagramma όμως, του Ιταλού αρχιτέκτονα Luca Vallebona δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα γιοτ που σχεδιάστηκαν ποτέ, το σχεδόν 82 μέτρων «θηρίο» κομψότητας και πρωτοτυπίας θα μπορούσε να δέσει με άνεση, ακόμα και αύριο, σε οποιαδήποτε μαρίνα του κόσμου, αρκεί να το χωράει βέβαια…

Αντλώντας σχεδιαστική έμπνευση από το μουσικό Πεντάγραμμο, που αποτελείται από πέντε παράλληλες ευθείες γραμμές σχεδιασμένες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, πάνω και ανάμεσα στις οποίες γράφονται οι μουσικοί φθόγγοι (οι νότες) της δυτικής μουσικής σημειογραφίας, η γυάλινη υπερκατασκευή του σκάφους, ενισχυμένη από κατακόρυφες ορειχάλκινες λωρίδες, το κάνουν να δείχνει πως επιπλέει στο νερό με τρόπο μελωδικό, πάνω στις γωνίες των πλευρών της γάστρας.

Από απόσταση, το σκάφος είναι εντυπωσιακά όμορφο, όπως και πολλά άλλα της σούπερ-ελίτ κατηγορίας του. Από κοντά όμως, οι λεπτομέρειες στην κατασκευή και στη διαρρύθμιση των χώρων του το κάνουν να μοιάζει με «αριστοτεχνικά γραμμένο ωκεάνιο κονσέρτο». Για παράδειγμα, στην πλώρη του, εκεί που στα περισσότερα υπερπολυτελή γιοτ τοποθετείται ελικοδρόμιο, ο ταλαντούχος Luca Vallebona έχει σχεδιάσει μια πανέμορφη, κάθετη προς το σκάφος πισίνα, δημιουργώντας παράλληλα μία ευρύχωρη περιοχή για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση, μακριά από το πολύβουο πίσω μέρος.
Παρ’ όλα αυτά, το Pentagramma διαθέτει χώρο για ελικόπτερο, μόνο που είναι τοποθετημένος στο τελευταίο κατάστρωμα, εκεί από όπου με μία εσωτερική σκάλα οι επιβάτες οδηγούνται σε έναν αριστουργηματικό, ημιπροστατευμένο χώρο-καθιστικό, πραγματική καινοτομία για τα γιοτ, ο οποίος περιβάλλεται από τζάμια ηλιοπροστασίας, διαθέτει τεράστιους καναπέδες, μεγάλη οθόνη τηλεόρασης, θέα προς τη θάλασσα, ακόμα και τζάκι για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα.

Στο κυρίως κατάστρωμα, ο Vallebona προσφέρει άπλετους χώρους ύψους 3 και πλέον μέτρων στους φιλοξενούμενους του, ενώ στην κρεβατοκάμαρα του ιδιοκτήτη περιλαμβάνονται δύο μπαλκόνια, μεταξύ των οποίων και κρυφό μπαρ όπου το πλήρωμα μπορεί να ετοιμάσει επί τόπου πρωινό ή ιδιωτικό γεύμα για ιδιωτικές στιγμές στην κυριολεξία πάνω στο νερό. Επιπλέον, τέσσερις άνετες σουίτες οδηγούν απευθείας στον τεράστιο χώρο της πρύμνης, στην οποία περιλαμβάνεται ειδική πλατφόρμα για εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, ντουζιέρες κλπ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός από spa, γυμναστήριο, χαμάμ και φυσικά χώρο προβολής ταινιών, το Pentagramma διαθέτει την απόλυτη φαντασίωση κάθε ιδιοκτήτη υπερπολυτελούς γιοτ: Υποβρύχιο γκαράζ αυτοκινήτων και μικρών θαλάσσιων σκαφών!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

instabook.gr

Back to top button
Close
Close