Τρίκαλα

Το Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών ανοίγει τις πύλες του!

Το Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του και ανακαλύπτουμε έναν ”θησαυρό” ιερών θρησκευτικών κειμηλίων, εκκλησιαστικής και λαϊκής κληρονομιάς.

Υπό την καθοδήγηση και ξενάγηση του Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Κανίνα, Πρωτοσυγκέλλου και Εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών ανακαλύψαμε έναν υπέροχο χώρο που σύμφωνα με την συνέντευξη που μας παραχώρησε στο περιοδικό ΙΔΕΕΣ, θα μπορεί να είναι επισκέψιμος στο ευρύ κοινό και τους μαθητές.   

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών δημιούργησε ένα Μουσειακό χώρο που στεγάζει την εκκλησιαστική και λαϊκή κληρονομιά της πόλης των Τρικάλων. Το Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης χωρίζεται σε αίθουσες, η κάθε μια εκ των οποίων έχει και διαφορετικό θέμα για τον επισκέπτη ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα Πνευματικό Κέντρο, μια κοιτίδα πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Στο κτίριο που θεμελίωσε, έχτισε και εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ.κ ΑΛΈΞΙΟΣ στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο, η Βιβλιοθήκη, το Αναγνωστήριο, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης,  ο Ραδιοφωνικός Σταθμός και το Συντηρητήριο.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Ολόκληρη την παρουσίαση του θα διαβάσετε προσεχώς στο περιοδικό ΙΔΕΕΣ που κυκλοφορεί αρχές Μαΐου.

Φωτογραφίες Λένα Μαγκούτα, trikalaidees

Back to top button
Close
Close