MUST Read

Το μεγάλο μας τσίρκο…

Στα όρια της φαρσοκωμωδίας έφτασε η εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Με την αναβολή εκλογών για την ηγεσία, που δεν ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά αναγκάστηκε να ζητήσει λόγω της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, με την Όλγα Γεροβασίλη να στέκεται απέναντί του, υπερασπιζόμενη την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στην πολιτική λειτουργία ενός άλλοτε κυβερνητικού κόμματος, με τον Νίκο Παππά να ντύνεται… Λαλιώτης από το μακρινό 1996 του ΠΑΣΟΚ, και να επιχειρεί συμβιβασμούς ανάμεσα σε Κασσελάκη-Γεροβασίλη, όπως το άλλοτε “θείο βρέφος” ανάμεσα σε Σημίτη-Τσοχατζόπουλο.

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανεβαίνει στο βήμα και να απαντά στην Όλγα Γεροβασίλη, και την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά με τη σειρά της στον Στέφανο Κασσελάκη, με τους συνέδρους να απαδοκιμάζουν, και να σηκώνουν χαρτάκια με τη…. βοή τους, για την τελική ακύρωση των εκλογών που ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ανακοινώσει.

Μέσα σε λιγότερο από 72 ώρες. Θίασος. Τραγέλαφος. Επειδή ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν καταλαβαίνει… γενικώς. Και σίγουρα, δεν καταλαβαίνει ότι άλλο πολιτικός αρχηγός και μάλιστα με θεσμική υποχρέωση εναλλακτικής λύσης διακυβέρνησης, και άλλο… διασκεδαστής, κάτι σαν παρουσιαστής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε παράταση μέχρι τις εκλογές. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει χρόνο για χάσιμο μαζί του, την ώρα που τα προβλήματα διογκώνονται.

ΥΓ: Το μεγάλο μας τσίρκο , μια θρυλική θεατρική παράσταση, από τον Κώστα Καζάκο και την Έλλη Λαμπέτη, που αφηγήθηκε με διάθεση αλληγορίας και σάτιρας τη διαδρομή του νεώτερου ελληνικού έθνους. Με σκηνοθεσία… Κασσελάκη, η παράσταση έγινε… τσίρκο γενικώς.

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Back to top button
Close
Close