Το καζάνι πήρε φωτιά στον Αμάραντο!” – Μια εκδήλωση γεμάτη γεύσεις, παράδοση και γέλιο στα Τρίκαλα

“
Στον καταπράσινο και φιλόξενο ορεινό Αμάραντο του Νομού Τρικάλων, εκεί όπου το φυσικό τοπίο σε μαγεύει και η παράδοση έχει ακόμα παλμό, στήθηκε σήμερα μια γιορτή που έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός. Στο γραφικό κιόσκι, με επίκεντρο το γνωστό κατάστημα εστίασης της Φωτεινής Καραμπούλα, στήθηκε ένα σκηνικό γεύσης, παράδοσης και χαράς.
Χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά αρώματα
Γύρω από το κιόσκι, χειροποίητα καλλιτεχνήματα έδιναν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση, καθώς ντόπιοι δημιουργοί παρουσίαζαν την τέχνη τους με μεράκι και αυθεντικότητα. Από ξύλινες κατασκευές μέχρι υφαντά και μικροαντικείμενα με αναφορές στη λαϊκή τέχνη, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν – και να αποκτήσουν – μοναδικά έργα.
Το καζάνι πήρε φωτιά – κυριολεκτικά!
Η παράδοση είχε την τιμητική της: η φασολάδα έδεσε, σκορπώντας αρώματα που ξυπνούσαν αναμνήσεις, ενώ το μποτινέλο – το ξύλινο χτυπητήρι για το βούτυρο – “χτύπησε” με ρυθμό και μεράκι.
Ο γνωστός τοπικός… performer Θανάσης, φορώντας ποδιά με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έδωσε το δικό του σόου, χτυπώντας το μποτινέλο για να βγει το φρέσκο βούτυρο. Όμως, όπως ο ίδιος δήλωσε γελώντας, «για να πετύχει, θέλει κιτρινόμαυρη ψυχή» – προκαλώντας το γέλιο και τις φιλοφρονήσεις ανάμεσα στους φίλους των αιώνιων αντιπάλων.
Μια γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Amarantos Kalampakas
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Amarantos Kalampakas, που κάθε χρόνο δίνει ζωή και χρώμα στο χωριό με εκδηλώσεις βαθιά ριζωμένες στην παράδοση αλλά και με μια δόση σύγχρονης αμεσότητας και χιούμορ.
Η συμμετοχή του κόσμου, το γλέντι, το φαγητό και οι μυρωδιές έκαναν τον Αμάραντο να μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό, όπου κάθε γωνιά ήταν γεμάτη ζωή.
Και του χρόνου… με υγεία!
Με την ευχή όλων για υγεία, δημιουργικότητα και περισσότερες τέτοιες στιγμές, η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική, χορό και υποσχέσεις για μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση του χρόνου