Τρίκαλα

Το Ζάρκο και τον Κλοκοτό επισκέφτηκε ο κ.κ. Χρυσόστομος

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και μίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Σε ενοριακούς ναούς που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία μας, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Με αφορμή την εορτή του Δεκαπενταύγουστο, του μικρού Πάσχα του καλοκαιριού επισκέφτηκε τις κοινότητες του Ζάρκου και του Κλοκοτού, τελώντας την παράκληση της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και μίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζάρκου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλοκοτού.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους των ενοριών για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Στο τέλος της Παρακλήσεως στον Κλοκωτό ο σεπτός ποιμενάρχης χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον επί πολλά έτη πρωτοψάλτη του Ναού κ. Δημήτριο Καραμάνο.

Back to top button
Close
Close