Τρίκαλα

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στηρίζει το Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας

Οι γεύσεις του Meteorisimo θα συνοδέψουν τη γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων!
Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους χώρο, «Μύλο Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ – ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11 μ.μ. και την Κυριακή 12-8 μ.μ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων με τη συνοδεία παραδοσιακών τρικαλινών γεύσεων του Meteorisimo , χορηγία των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Ευχαριστίες για την προσφορά προϊόντων στις επιχειρήσεις:
“ΟΛΥΜΠΟΣ” ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ
“ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ” ΜΑΡΑΒΑ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ
“ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ” ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
“ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΖΥΜΗ” ΠΑΤΟΥΛΙΩΤΗΣ
“ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ” ΚΑΡΡΑ ΕΛΕΝΗ
Το Σάββατο στις 6 μ.μ. σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα, ειδικά για τους καταναλωτές.

Back to top button
Close
Close