Πολιτισμός

Το εντυπωσιακό ελληνικό μουσείο που… μιλάει!

«Καλώς ήρθατε! Παρακαλώ, περάστε! Ο Κόντε θα είναι μαζί σας σύντομα. Θα ήταν χαρά του να τον συναντήσετε μαζί με την Κοντέσα στη σάλα για τσάι.» Αυτό ακούς μόλις μπεις στο πιο ζωντανό μουσείο όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και της Ελλάδας. Ένα διαδραστικό μουσείο που σε εντυπωσιάζει σε κάθε αίθουσά του. Για την ακρίβεια σε κάθε δωμάτιό του. Τι είναι ακριβώς το Casa Parlante όμως; Στην ουσία είναι ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ζωή μιας άλλης εποχής.

Το μουσείο στεγάζεται και ουσιαστικά έχει στηθεί σαν σπίτι μέσα σε ένα νεοκλασικό κτήριο στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας. Από τη στιγμή που θα περάσεις, λοιπόν, την πόρτα του θα συμβεί κάτι εντυπωσιακό. Θα είναι σαν να ζεις σε αναπαράσταση τη ζωή στην Κέρκυρα τα παλιά χρόνια. Θα είναι σαν να μεταφέρεσαι νοητά στην καθημερινότητα των ευγενών του νησιού από πρωί έως και το βράδυ όλες τις εποχές μέσα στο σπίτι τους.Δεν είναι όμως ένα απλό στατικό μουσείο που απλώς περνάς και βλέπεις έπιπλα και αντικείμενα της παλιάς εποχής μπροστά σου. Οι άνθρωποι που το έχουν δημιουργήσει είναι στην πραγματικότητα μια μαμά με κόρη που έχουν κάνει πολύ ιδιαίτερη δουλειά. Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες τους το 2014 και η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική από όσα έχεις συνηθίσει.

Ήχοι και μυρωδιές μιας άλλης εποχής
Μέσα στα δωμάτια, λοιπόν, που αναπαριστούν το σπίτι μιας οικογένειας ευγενών, θα δεις μπροστά σου κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες με ρομποτική τεχνολογία. Τα ομοιώματα αυτά ουσιαστικά… κινούνται σε μια πιστή αναπαράσταση και επίπλωση της εποχής. Θα ακούσεις ακόμη και να σου μιλάνε ενώ θα σου έρθουν και μυρωδιές αρωμάτων που αναδύονται από την κουζίνα! Νομίζεις ότι η κόντισσα είναι εκεί και θα σου μιλήσει. Μπορείς να ακούσεις ακόμη και τα παιδιά της οικογένειας να παίζουν μουσική.

Μια αυθεντική εμπειρία του 19ου αιώνα που σου μένει αξέχαστη. Κι αν θες μπορείς και να… δανειστείς την εφημερίδα του Κόντε για να διαβάσεις τα νέα της ημέρας. Είναι τόσο ρεαλιστική η διακόμηση και το όλο σκηνικό που δεν γίνεται να μην σε ταξιδέψει. Ένα ελληνικό μουσείο που αξίζει να επισκεφθείς!

Χρήσιμες πληροφορίες

Εισιτήρια

Ενήλικοι: 8 €
Παιδιά (5-14 ετών): 5 €
Prive Ξενάγηση 10 €
Παιδιά κάτω των 5ετών: Δωρεάν
*Στις τιμές περιλαμβάνεται και η ξενάγηση στο μουσείο

Για πληροφορίες: 26610 49190

Πηγή φωτογραφιών: Casa Parlante

Back to top button
Close
Close