MUST Read

«Το εμπόριο βιώνει μία άνευ προηγουμένου κρίση»

Σήμα κινδύνου για τα προβλήματα του κλάδου εκπέμπει μιλώντας off the record στο trikalaidees γνωστός έμπορος ρούχων της πόλης  «Tα λουκέτα ήδη ξεκίνησαν, τα μέχρι στιγμής κυβερνητικά μέτρα δεν βοήθησαν, οδεύουμε σε τοίχο», επισημαίνει. «Όταν χάνεται η ελπίδα στο εμπόριο, τα πράγματα είναι τρομακτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε στη χειρότερη εποχή για τον κλάδο, είμαστε σε έναν κυκεώνα, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στο 50% του περσινού με την κρίση να πλήττει εξίσου κεντρικά και συνοικιακά μαγαζιά», σημειώνει. «Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας, μόνο η επιστρεπτέα προκαταβολή έδωσε μία ανάσα», προσθέτει. Παράλληλα, ξορκίζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, καθώς θα αποτελέσει χαριστική βολή για το εμπόριο.

Ταυτόχρονα, ζητάει από την κυβέρνηση «που επέλεξε την επιλεκτική βοήθεια στις επιχειρήσεις», οριζόντια μέτρα στήριξης του κλάδου, υποστηρίζοντας πως ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων με κριτήριο τη βιωσιμότητά τους είναι εκτός πραγματικότητας σήμερα.

Back to top button
Close
Close