Επιχειρείν

Τουρισμός: Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που τής έχουν επιβάλλει κυρώσεις – Ποιες νέες αγορές κάνουν την έκπληξη

Το Κρεμλίνο όπως είχε γνωστοποιήσει προχωρά σε μία δέσμη μέτρων-αντίποινα προς τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις για την συνεχιζόμενη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που τής έχουν επιβάλλει κυρώσεις.

Πλήγμα και στα ακίνητα

«Το πρώτο επάγγελμα που θα χτυπηθεί, είναι ο τουρισμός. Δεν υπάρχει καμία διάθεση, η ψυχολογία μετράει πολύ στον ταξιδιώτη, ενώ έχουν αρχίσει επίσης οι ακυρώσεις από Ρωσία και περιμένουμε μεγάλο κύμα ακυρώσεων και πάγωμα των κρατήσεων», λέει η Μαρία Αλιφραγκή, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Στον δικό μας κλάδο έχουν εμφανιστεί ήδη οι πρώτες ακυρώσεις, γιατί οι Ρώσοι είναι μια κατηγορία επενδυτών, η οποία είναι τρίτη στη χώρα μας σε δυναμική. Ειδικά σε περιοχές που επενδύουν, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, η Κέρκυρα, η Αττική στα νότια προάστια και κάποια νησιά των Κυκλάδων, τα πρώτα “παγώματα” στα συμβόλαια για αγορές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Και από Ρώσους και από Ουκρανούς», είπε ο κ. Ποταμιάνος, εξηγώντας πως πάγωσαν ακόμη και αγορές που είχε δοθεί προκαταβολή.

https://www.neakriti.gr

Back to top button
Close
Close