MUST Read

Τι θα πράξουν οι εκπαιδευτικοί

Είναι  η πρώτη φορά τα τελευταία 10 – 20 χρόνια που υπουργός Παιδείας, αποφασίζει οι εκλογές των αιρετών να γίνουν μη εργάσιμη ημέρα. Όλες – μα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν πλάτη στους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών και έδιναν άδεια (σ.σ. το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι) να κλείσουν τα σχολεία για να γίνουν οι εκλογές. Όχι βέβαια πως αυτό «μάρανε» τη δημόσια εκπαίδευση.
Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες πρέπει να προστατευθούν με νύχια και με δόντια (σ.σ. με αφορμή και την αναμενόμενη κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου). Άλλο όμως αυτό και άλλο η κατάχρηση. Δηλαδή ο καθηγητής του τάδε  Λυκείου  έπαιρνε μια ημέρα συνδικαλιστική άδεια για να μεταβεί στο γειτονικό  Λύκειο  προκειμένου να ψηφίσει. Υπέγραφε αλλιώς θα έπρεπε να κάνει μάθημα.
Μόνοι τους οι συνδικαλιστές έβαλαν τα χεράκια τους και έρχονται πλέον κυβερνήσεις που με υπαρκτές αφορμές θα περάσουν όποιο μέτρο θέλουν. Αυτός είναι ο υπαρκτός κίνδυνος. Το ενδιαφέρον αφορά στη στάση του κλάδου. Θα μετάσχουν στις εκλογές ή όχι; Οι αιρετοί φοβούνται πως χωρίς υποχρεωτική παρουσία αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν θα προσέλθουν…

Back to top button
Close
Close