Τρίκαλα

Τι θα γίνει με τη 2η δόση;- Αγωνία και στα Τρίκαλα για όσους έχουν κάνει την 1η δόση AstraZeneca και έμαθαν τον αποκλεισμό της από την ΕΕ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην ανανεώσει την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην ανανεώσει την παραγγελία για εμβόλια της AstraZeneca μετά τον Ιούνιο. Το βασικότερο ζήτημα που έχει προκύψει, είναι τι θα γίνει με όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και στο ραντεβού τους για την δεύτερη δόση -8 με 12 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση-  ενδέχεται πλέον, να μην υπάρχει υπάρχει εμβόλιο!

Η είδηση προκάλεσε ανησυχία και στα Τρίκαλα  όπου χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί με Astrazeneca (άτομα ιδίως νεαρής ηλικίας) και πολλοί πρόκειται να εμβολιαστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες για την πρώτη δόση.

Απάντηση στο θέμα αυτό, έχει δώσει ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ήδη από τον Μάρτιο, τότε που ενδέχετο να ανασταλούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, εξαιτίας των ενδεχόμενων επιπλοκών του. Όπως εξήγησε ο ερευνητής, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση δεν θα έχουν πρόβλημα αν στην δεύτερη δόση χρησιμοποιήσουν ένα άλλο εμβόλιο. «Σε περίπτωση που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο με την συγκεκριμένη εταιρεία, δεν θα τρέχει τίποτα. Θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο ερευνητής.

Παράλληλα, παραμένει ερωτηματικό, το πότε θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το εν λόγω εμβόλιο, από τη στιγμή που -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- θα πάψει η προμηθειά του τον Ιούνιο.

 

 

Συζητήσεις για μια δόση σε όσους έχουν νοσήσει

 

Με το εμβόλιο AstraZeneca στην χώρα μας εμβολιάζονται έως τώρα, άτομα μεταξύ 30 και 60 ετών. Οι ειδικοί στη χώρα μας, ωστόσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγείται μία δόση σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Back to top button
Close
Close