Τρίκαλα

Τι είναι η βεβαίωση κίνησης

Σε εφαρμογή τέθηκε  από τα ξημερώματα του Σαββάτου η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 έως 5:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές που εντάσσονται στα επίπεδα 3 και 4 αντίστοιχα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Μετά τις νέες αυτές ρυθμίσεις, βάσει της νέας εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να έχουν μαζί τους βεβαίωση κίνησης, όταν κυκλοφορούν μεταξύ 00:30-05:00.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που πρέπει να κινηθούν τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα μπορούν να το κάνουν με βεβαίωση από τον εργοδότη τους.

Συγκεκριμένα:

Οι δημοσιογράφοι και άνθρωποι ΜΜΕ μετακινούνται με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση.

Εργαζόμενοι άλλων κλάδων με βεβαίωση εργοδότη, ο οποίος συμπληρώνει το έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ

Ελεύθεροι επαγγελματίες επίσης συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο στην ΕΡΓΑΝΗ.

Δημόσιοι υπάλληλοι με ταυτότητα ή διαβατήριο

Τα απαραίτητα στοιχεία

Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

-Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
-Διεύθυνση κατοικίας
-Τόπος εργασίας
-Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων
-Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης

Το έντυπο βεβαίωσης κίνησης θα εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις

Ο υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Back to top button
Close
Close