ΤρίκαλαΨυχολογία

Τα τρικαλινά μηνύματα των εθελοντών της ΦΛΟΓΑΣ, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής ηλικίας

Μία φουσκαλίτσα στην περιοχή της κοιλιάς. Τούμπα η ζωή. Η Λυδία πήγαινε παιδικό. Ένα αδύνατο κορίτσι με μακριά μαύρα μαλλιά που έκρυβε στο σώμα της έναν… «δράκο»

Η «Φλόγα» στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα οι οποίες με δική τους οικονομική υποστήριξη από τις δράσεις που κάνουν και από δωρεές, παλεύουν να στηρίξουν με σπουδαία υλικά ψυχής, παιδιά και γονείς που μπαίνουν στην επίπονη διαδικασία με τον… κακό δράκο.

Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειες τους και με την πρωτοβουλία της Φλόγας Τρικάλων σας παραθέτουμε τα μηνύματα από εθελοντές και ανθρώπους που είναι κοντά στη Φλόγα. 

Ασθένεια επάρατη και φοβόμαστε να πούμε ακόμη και το όνομά της. Στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό είναι δύσκολο να βρούνε λύση και στήριξη από μόνοι τους. Υπάρχει όμως ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ που κρατάει ζωντανή τη ΦΛΟΓΑ της αγάπης. Με τη βοήθεια των χιλιάδων φίλων εθελοντών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Στηρίζει το δικαίωμα των παιδιών στη ζωή και την υγεία. Δίπλα τους βρισκόμαστε και εμείς σαν εθελοντές .  Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων συμμετέχει στις εκδηλώσεις ενημέρωσης των εθελοντών της ΦΛΟΓΑΣ κινητοποιώντας τα μέλη μας αλλά και την τοπική κοινωνία. Εμείς οι δρομείς απλώνουμε λοιπόν ένα χέρι βοήθειας στα παιδιά που έχουν ανάγκη .Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος που διοργανώνουμε στις 17 Μαρτίου θα ενημερώσουμε και θα συγκεντρώσουμε δωρεές βοηθώντας τη ΦΛΟΓΑ να συνεχίσει το έργο της. Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε θεραπεία περισσότερα παιδιά.
15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας , ας κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τα παιδιά που νοσούν.Βαγγέλης Διβάνης -Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων 

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής ηλικίας είναι μια ευκαιρία σε όλους μας να ευαισθητοποιηθούμε και να σταθούμε στο πλευρό των μικρών ηρώων που δίνουν την καθημερινή μάχη για να συνεχίσουν να ονειρεύονται.Η συμμετοχή μας σε συλλόγους όπως η ΦΛΟΓΑ και η εθελοντική προσφορά θα βοηθήσει στη βέλτιστη ποιότητα της ζωής τους. Κολοβός Νικόλαος: Διευθυντής 8ου ΓΕΛ Τρικάλων

Βαργιάμη Δήμητρα : Η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης και ελπίδας. Σηματοδοτεί την ανάγκη για συμμετοχή , δράση και αγωνιστικότητα. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε αυτά τα αθώα ματάκια των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο να μην  έχουν πια ….δάκρυα! Λέμε  ΝΑΙ στην ΕΛΠΙΔΑ για ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν παιδιά με καρκίνο,υπάρχουν παιδιά που αναγκάζονται να
μεγαλώσουν πρόωρα
Μιχάλης Λάππας, Πρόεδρος Εθελοντών Τρικάλων
“Μέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.
Γροθιά στο στομάχι ή ηλιαχτίδα μέσα στα σύννεφα;
Χαμόγελα σε φωτογραφίες χωρίς μαλλάκια αλλά με την πιο δυνατή σπίθα στα μάτια!
Οι πιο μεγάλοι ήρωες….Μας διδάσκουν το Φως, την Ελπίδα,  τη Δύναμη, τον διαρκή Αγώνα, την Αισιοδοξία….
Μαζί λοιπόν και δίπλα στα παιδιά που νοσούν και στις οικογένειες που μάχονται να αντέξουν…με οποιοδήποτε τρόπο! Με χαμόγελα και μεγάλες αληθινές αγκαλιές! Δυστυχώς είναι το πιο μικρό και ασήμαντο που μπορούμε να προσφέρουμε απέναντι στη μεγαλειώδη αξιοπρέπειά τους….”

Πέννυ Κοντολάτη

Συμβολαιογράφος Τρικάλων

Δήλωση του Γιάννη Κοντονάσιου καθηγητή φυσικής αγωγής μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας : Σαν εκπαιδευτικός και σαν ενεργό μέλος του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού, θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου τόσο στα παιδιά που δοκιμάζονται από κάποιας μορφής νεοπλασματικής ασθένειας, όσο και στους γονείς που κάνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα , και να ευχηθώ όλα τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια, με την πρόοδο της επιστήμης και την βοήθεια όλων μας, να έχουν μια θετική εξέλιξη, ώστε να γυρίσουν απόλυτα υγιή στα σπίτια τους.

Κούζα Χρύσα -Εθελόντρια ΦΛΟΓΑ​Σ 
 Ο ιστολογικός «δίδυμος αδερφός» που μπορεί να βρίσκετε στην άλλη άκρη του κόσμου αναλαμβάνει να δώσει λύση εκεί που η επιστήμη τελειώνει.Γι’ αυτό ας βοηθήσουμε όλοι στο να νικηθεί ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δίνοντας αίμα,αιμοπετάλια και φυσικά με το να γίνουμε δότες μυελού των οστών.Τόσο απλά.

ΛΙΤΣΑ ΓΚΡΟΠΑ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Εκεί που δεν το περιμένεις αποκτάς ένα καινούριο σπίτι.Το σπίτι των παιδιών της ΦΛΟΓΑΣ. Η αγκαλιά σου γίνεται μεγαλύτερη για να χωρέσει όλα τα παιδιά.Γιατί η αγάπη νικάει τα πάντα .

 ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΑΝΗΣ-Πατέρας της ΦΛΟΓΑΣ :Αγκαλιάστε τα παιδιά μας γιατί είναι παιδιά σας.

Τα ονόματα αυτών που φωτογραφήθηκαν είναι τα κάτωθι: 
Δήμητρα Βαργιάμη :Δικηγόρος- Εκπαιδευτικός -Υπεύθυνη Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών ΔΔΕ Τρικάλων
Κολοβός Νικόλαος: Διευθυντής 8ου ΓΕΛ Τρικάλων
Κοντονάσιος Ιωάννης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής -Διδάσκων ΣΕΦΑΑ Τρικάλων-Μέλος Διοικ.Συμβ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας
Κοντολάτη Πέννυ -Συμβολαιογράφος
Διβάνης βαγγέλης-Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων
Λίτσα Γκρόπα Εκπρόσωπος ΦΛΟΓΑΣ Τρικάλων
Φάνης Παπαθεοδώρου-Πατέρας ΦΛΟΓΑΣ
Κούζα Χρύσα -Εθελόντρια ΦΛΟΓΑ​Σ
Φωτογραφία Λένα Μαγκούτα, trikalaidees.gr 

Back to top button
Close
Close