Τρίκαλα

Τα τζάκια άρχισαν να καπνίζουν στα ορεινά .Η πτώση της θερμοκρασίας αύξησε κατακόρυφα τις πωλήσεις

Με το θερμόμετρο να έχει κάνει «βουτιά» τις τελευταίες ημέρες και σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων τις πρώτες πρωινές ώρες να έχει βρεθεί μια «ανάσα» από το μηδέν το ζήτημα της θέρμανσης «ανέβηκε» στην κορυφή των προτεραιοτήτων  των νοικοκυριών, τα οποία ήδη «πονοκεφαλιάζουν» από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και τις υψηλές ακόμη τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε ορεινά χωριά ήδη άρχισαν τα πρώτα τζάκια να καπνίζουν (όπως και τα καλοριφέρ για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα) αλλά και για αυτά τα νοικοκυριά το κόστος έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς και η τιμή των καυσόξυλων έχει πάρει την «ανηφόρα».

Η πτώση της θερμοκρασίας που έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας, οδήγησε αρκετά νοικοκυριά που έχουν τη δυνατότητα θέρμανσης με καυσόξυλα και τα οποία  μέχρι τώρα κρατούσαν στάση αναμονής, να προχωρήσουν σε παραγγελίες, κάτι που άλλωστε διαπιστώθηκε από το μεγάλο αριθμό μικρών φορτηγών που κινούνταν φορτωμένα  με ξύλα και μέσα στην πόλη.

Μέτρα για τις αυξήσεις

Για αύξηση πωλήσεων έκαναν λόγο στο trikalaidees  και αρκετοί έμποροι, αν και όπως σημείωναν ένας πολύ μεγάλος όγκος καυσόξυλων διακινήθηκε και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Διαπιστώνεται μάλιστα ότι νοικοκυριά που μέχρι πέρυσι χρησιμοποιούσαν τα τζάκια ή τις ξυλόσομπες ως εναλλακτική πηγή θέρμανσης, φέτος θα τα χρησιμοποιήσουν ως τη βασική προκειμένου να μετριάσουν το κόστος από πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τιμές έχουν «τσιμπήσει» και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει περιορισμούς, χωρίς όμως ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν και κυρίως να ισχύουν τα μέτρα.  Μέχρι στιγμής στην περιοχή μας δεν έχουν προκύψει διαμαρτυρίες για πολύ μεγάλες αυξήσεις, σε αντίθεση με ο, τι ακούγεται για άλλες περιοχές της χώρας.

Στην πόλη των Τρικάλων , αλλά και γενικά στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο τα τζάκια και οι σόμπες θα παραμείνουν προς το παρόν σβηστές, ειδικά μάλιστα εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για επάνοδο σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Back to top button
Close
Close