Travel

Τα πιο hot tips για τον προορισμό του Αγίου Πνεύματος

Αλλά και όλες οι λεπτομέρειες που θα χρειαστείτε στο επόμενο ταξίδι σας

 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί τις πρώτες επίσημες μέρες για να ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας μέρη στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, όλοι επιθυμούμε να επιλέξουμε ιδανικούς προορισμούς, όπου θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη διαμονή μας, στα εστιατόρια που θα γευτούμε μοναδικές γεύσεις και αρώματα, αλλά και στα τοπία και τις φυσικές ομορφιές που θα συναντήσουμε! Εννοείται πως από τη λίστα με τα must-know μας δεν πρέπει να λείπουν και τα σύνολα που θα μας συνοδεύσουν ανάλογα με το μέρος που θα ταξιδέψουμε. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο hot destinations στη χώρα, αλλά και τα outfits που τους ταιριάζουν απόλυτα!

Let’s take a look!

1. Μύκονος

Stay… Το Destino Pacha Mykonos Hotel άνοιξε φέτος της πόρτες του, απευθείας από την Ibiza. Ο όμιλος Pacha δημιούργησε το πρώτο τουριστικό συγκρότημα στη Μύκονο που φέρει τη δική του σφραγίδα. Έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα σε 29 δωμάτια και λαμπερές suites, με πισίνες, αλλά και χώρους άθλησης.

Dine… Ακόμα μία φετινή προσθήκη του νησιού, το Nōema πρόκειται για το δημιούργημα του Αθηναγόρα Κωστάκη. Αποτελεί ένα μεταμοντέρνο κυκλαδίτικο εστιατόριο, με 100% ελληνική πρώτη ύλη, που δίνει έμφαση στο ψήσιμο σε ανοιχτή φωτιά και προέρχεται από την ομάδα του beach bar Scorpios.

Explore… Για να βιώσετε την πραγματική ομορφιά του νησιού μακριά από τα «φώτα» πρέπει να εξερευνήσετε μία από τις ανοργάνωτες παραλίες του, την Κάπαρη. Οδηγήστε στη δυτική πλευρά του Νησιού προς το Άη Γιάννη και θα την αντικρίσετε.

Don’t Miss… Πριν φύγετε από το νησί θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τις δύο pop-up boutique που εγκαινίασε ο οίκος Dior. Eίναι αφιερωμένες στη Dioriviera capsule collection με την υπογραφή της Maria Grazia Chiuri και περιλαμβάνουν όλα τα must-have items του resort style. Η μία βρίσκεται στο κέντρο της Μυκόνου και η άλλη στο Nammos Village.



2. Σκόπελος 

Image source: @wu_greece

Stay… To Adrina Resort & Spa είναι ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του νησιού. Βασισμένο στη φιλική ατμόσφαιρα και στη φιλοξενία και αποτελεί ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Θα απολαύσετε όλες τις ανέσεις χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε.

Dine… Λίγο πιο έξω από τη Χώρα, στην περιοχή του Αγνώντα, σχεδόν πάνω στη θάλασσα βρίσκεται το προσφάτως ανακαινισμένο «Κοράλι», το οποίο φημίζεται για τα φρέσκα του θαλασσινά και την εξαιρετικά ρομαντική του ατμόσφαιρα. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που έχει το νησί καλό θα ήταν να κάνετε τα reservations σας.

Explore… Ένα από τα πιο διάσημα μέρη στη Σκόπελο είναι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί. Είναι χτισμένο σε ύψος 100 μέτρων από τη θάλασσα, στην άκρη ενός βράχου στη βόρεια πλευρά του νησιού με μοναδική θέα. Έχουν γυριστεί πολλές σκηνές του μιούζικαλ “Mamma Mia!”.

Don’t miss… Δε γίνεται να πάτε στη Σκόπελο και να μη γευτείτε της διεθνούς φήμης παγκόσμιες τυρόπιτες αλλά και το παραδοσιακό του κουταλιού, από δαμάσκηνα της περιοχής το αυγάτο. Δε θα δυσκολευτείτε καθόλου να τα βρείτε!



3. Ύδρα – Σπέτσες 


Stay… Πρώτη στάση σας είναι η Ύδρα και το Leto Hotel Hydra, το 5αστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται σ’ ένα «κρυφό» δρομάκι -κεντρικά του λιμανιού της Ύδρας- και προσφέρει υψηλής αισθητικής υπηρεσίες διαμονής, εδώ και 50 χρόνια. Όσον αφορά τις Σπέτσες σας περιμένει ακόμα ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, το Poseidonion Grand Hotel. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τον αέρα του νεοκλασικού ανακτόρου με τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου boutique hotel.

Dine… Η Ύδρα φημίζεται για το ωραίο τις υπέροχες γεύσεις και για τις πολλές επιλογές εστιατορίων. Όσοι αγαπάτε το ιταλικό, πρέπει οπωσδήποτε να δειπνήσετε στο Da Barba Dimas με τις καλύτερες γεύσεις του Νότου. Από την άλλη πλευρά, η ταράτσα του εστιατορίου και bar Bikini  στις Σπέτσες είναι ιδανική για να θαυμάσετε τη μαγική θέα.

Explore… Το μουσείο της Ύδρας έχει διάφορα εκθέματα από την εποχή της επανάστασης και τους Βαλκανικούς πολέμους, ενώ το ψηλό ρολόι, στο κέντρο του νησιού βρίσκεται στο μεγάλο μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Μία από τις παραλίες που πρέπει να δείτε στις Σπέτσες είναι αυτή της Ζωγιεριάς, η οποία θεωρείται από πολλούς η καλύτερη.

Don’t miss… Η Ύδρα είναι ιδανική για περπάτημα. Αφιερώστε μία μέρα για να την εξερευνήσετε και φτάσετε μέχρι την απέναντι πλευρά της και στο σπίτι του διάσημου Leonard Cohen. Στις Σπέτσες δεν γίνεται να μην πραγματοποιήσετε μία βόλτα με την άμαξα για να βιώσετε αυτήν τη μοναδική εμπειρία.


4. Χαλκιδική 


Stay… Για να σας μείνουν οι διακοπές σας αξέχαστες σας προτείνουμε να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Resort. Βρίσκεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής κι είναι το ιδανικό μέρος για να μπορέσετε να την εξερευνήσετε. Ένα οικολογικό καταφύγιο όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά, σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο.

Dine… Η Μαρίνα είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στην Ελλάδα, με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις. Σε ένα ανώτερο περιβάλλον, πάνω σε ένα τέλειο μπαλκόνι, δίπλα στη θάλασσαΘα τη βρείτε στην Ποτίδαια Χαλκιδικής και είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψετε.

Explore… Η Χαλκιδική είναι γεμάτη φυσική ομορφιά που θα δυσκολευτείτε να τη συναντήσετε σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας. Κάντε το γύρο της, επισκεφθείτε και τα τρία «πόδια» από την Κασσάνδρα μέχρι τη χερσόνησο του Άθω και εντυπωσιαστείτε με τα κρυστάλλινα νερά και τις παραλίες της.

Don’t miss… Τα τοπικά προϊόντα είναι σήμα κατατεθέν γι’ αυτό όχι μόνο αξίζει να τα γευτείτε αλλά και να αγοράσετε στο δρόμο της επιστροφής.

5. Παξοί 


Stay… Αν επιθυμείτε να γευτείτε μία όαση χαλάρωσης και πολυτέλειας, τότε το Paxos Club Resort & Spa είναι αυτό που ψάχνετε. Βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα των Παξών, Το Γάιο και το λιμάνι και σας εξασφαλίζει πρόσβαση στα σημαντικότερα μέρη.

Dine… To Tem Resto είναι το εστιατόριο του ξενοδοχείου Torri e Melli. Ετοιμαστείτε να γευτείτε αξέχαστε γεύσεις ανάμεσα σε ανθισμένους κήπους.

Explore… Φυσικά και πρέπει να επισκεφθείτε τους Αντίπαξους. Οι παραλίες και τα καταγάλανα νερά τους θα σας εντυπωσιάσουν και θα νιώσετε ότι θέλετε να μείνετε για πάντα εκεί.

Don’t miss… Καθώς οι Παξοί είναι ένα αρκετά μικρό νησί, μη χάσετε την ευκαιρία να νοικιάσετε ένα μικρό σκάφος και να κάνετε το γύρο και πιο συγκεκριμένα, μία στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Καλτσιονήσι.

Back to top button
Close
Close