Ειδήσεις

Τα αιτημάτα της Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, στον Υπουργό Οικονομίας κ.Πιερρακάκη

Άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την αποστολή των αιτημάτων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Λάρισα, 22 Σεπτεμβρίου 2025

Προς: Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα

Κοινοποίηση: Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, Τα παρακάτω αιτήματα που καταθέσαμε ως Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και απεστάλησαν από εσάς στον Υπουργό Οικονομικών, αποτυπώνουν τις άμεσες ανάγκες του κλάδου μας, ο οποίος πλήττεται καίρια:

• Προκαταβολή 50% των αποζημιώσεων με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ώστε να καλυφθεί το κενό 6–8 μηνών μέχρι την τελική εκκαθάριση.

• Άμεση καταβολή ενίσχυσης για ζωοτροφές, καθώς τα κοπάδια παραμένουν σε καραντίνα χωρίς έσοδα για την αγορά τροφών.

• Πάγωμα για τουλάχιστον δύο χρόνια όλων των φορολογικών υποχρεώσεων, οφειλών προς ΔΕΚΟ, καθώς και αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

• Διατήρηση δικαιωμάτων και καταβολή επιδοτήσεων μέχρι την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

• Καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, διότι εισάκουσατε μέρος των αιτημάτων μας και τα αποστείλατε στο αρμόδιο Υπουργείο, αναδεικνύοντας θεσμικά τα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Θεσσαλίας.

Με εκτίμηση, Η Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Back to top button
Close
Close