Τρίκαλα

Τίμησαν τα Θεοφάνεια σήμερα οι παλαιοημερολογίτες

Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για τους πιστούς του παλαιού ημερολογίου που γιόρτασαν τα Άγια Θεοφάνεια, τηρώντας πιστά τα μέτρα προστασίας κατά τις διασποράς του κορονοϊού. Όπως είναι γνωστό οι ΓΟΧ τιμούν την εορτή 13 ημέρες αργότερα σε σχέση με τους πιστούς του νυν ημερολογίου.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων τα Άγια Θεοφάνεια από την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες πιστοί του παλαιού ημερολογίου προσήλθαν στην εκκλησία συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών ΓΟΧ κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος ευχήθηκε στους πιστούς καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Τις ευχές του επίσης έδωσε στους πιστούς και στο σύνολο των πολιτών του νομού, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στις δυσκολίες που βιώνει ο κάθε άνθρωπος με την πανδημία, αισιοδοξώντας ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν.

Back to top button
Close
Close