Beauty expertsInstagram Style

Τέλεια χείλη μετά τα 50 !

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αγαπούν το κραγιόν.

Πρώτον, αποτελεί κίνηση ματ για γυναίκες κάθε ηλικίας να εφαρμόζουν το αγαπημένο τους έντονο κραγιόν. Δεύτερον, για κάθε γυναίκα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρώμα για τα χείλη το οποίο της χαρίζει άνεση και αυτοπεποίθηση όταν το εφαρμόζει. Τέλος, υπάρχει πάντα η επιλογή να ξεφύγει κάποιος από τις κλασικές, safe επιλογές και να τολμήσει ένα πιο έντονο χρώμα όπως magenta, μωβ ή σκούρο καφέ για να κάνει τη διαφορά σε μία εμφάνιση.

Αν θέλουμε να έχουμε το τέλειο βάψιμο χειλιών, είναι καλό να μελετήσουμε κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά.

Αυτές οι λεπτομέρειες καθώς μεγαλώνουμε είναι πολύ σημαντικές.

Για παράδειγμα, τα χείλη μας αρχίζουν να χάνουν κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε. Τα χείλη μπορεί να μην αισθάνονται ή να φαίνονται αρκετά γεμάτα, οι λεπτές γραμμές κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως στις γωνίες, κάτι που σημαίνει ότι οποιοδήποτε κραγιόν μπορεί να μη μείνει σταθερό στη θέση του κατά τη διάρκεια μιας εξόδου. Αυτός, ωστόσο, δεν είναι λόγος να αποκλείσετε από το μακιγιάζ σας οριστικά το κραγιόν, ωστόσο σίγουρα μπορείτε να αποφύγετε κάποια κοινά λάθη.

Ακολουθούν πέντε λάθη με το κραγιόν που πρέπει να αποφύγετε αλλά και tips για σωστή εφαρμογή σε ώριμα χείλη.

Λάθος Νο. 1: Επιλέγοντας τη λάθος φόρμουλα

Το Long-wear είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας. Αλλά, πρέπει να ξέρετε ότι το long-wear και το matte είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να πιστεύετε ότι όσο πιο matte είναι ένα κραγιόν, τόσο πιο σταθερό είναι και, ως εκ τούτου, να θεωρείτε ότι έχετε λύσει όλα σας τα προβλήματά. Μερικές φορές αυτό ισχύει, όμως όχι πάντα. Μια matte φόρμουλα (που πολλές φορές βρίσκεται σε μορφή υγρού κραγιόν) είναι πράγματι μακράς διαρκείας, αλλά μπορεί επίσης να στεγνώσει τα χείλη σας, κάτι που ήδη απασχολεί το ώριμο δέρμα. Αντίθετα, αν προτιμήσετε ένα long-wear βελούδινο, κρεμ ή με απαλό matte φινίρισμα κραγιόν που διαθέτει ενυδατικά συστατικά, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Λάθος Νο. 2: Ξεχνάτε την προετοιμασία των χειλιών σας

Ακριβώς όπως το foundation γίνεται πιο λείο σε ξηρό δέρμα μετά από μια στρώση ενυδατικής κρέμας, έτσι και τα κραγιόν δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε ξηρά ή -ακόμα χειρότερα- ξεφλουδισμένα χείλη. Κάντε απολέπιση και ενυδάτωση στα χείλη σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε χρώμα. Βάλτε το lip balm στην καθημερινότητά σας για να ενυδατώσετε τα χείλη σας αλλά και πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε κραγιόν.

Λάθος Νο. 3: Μην προσπερνάτε το περίγραμμα

Μία λέξη που δεν θέλετε ποτέ να συνδέσετε με το κραγιόν: μουντζούρες. Εκεί είναι χρήσιμο το lip liner. Κάνοντας το περίγραμμα των χειλιών, ουσιαστικά δημιουργείτε ένα φράγμα που θα κρατήσει το κραγιόν στη θέση του όλη μέρα. Μην μείνετε απλά στο περίγραμμα, γεμίστε με το μολύβι και το εσωτερικό των χειλιών σας, αυτό βοηθά στο να μην εισχωρήσει το κραγιόν σε γωνίες ή λεπτές γραμμές.

Λάθος Νο. 4: Φοβάστε να χρησιμοποιήσετε χρώμα σε ώριμα χείλη

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε έντονα χρώματα στα χείλη καθώς μεγαλώνουμε. Επιλέξτε κολακευτικές αποχρώσεις που σας ταιριάζουν, αυτό είναι το ένα και μοναδικό κριτήριο επιλογής χρώματος κραγιόν.

Λάθος Νο. 5: Το έντονο κραγιόν είναι «too much»

Καθώς μεγαλώνουμε ο κανόνας που λέει «less is more» ισχύει 100% στο μακιγιάζ. Επικεντρωθείτε σε ένα από τα δύο βασικά στοιχεία του προσώπου σας, χείλη ή μάτια. Ένα μπορντό χρώμα χειλιών με ένα smokey μακιγιάζ ματιών, ίσως είναι υπερβολικό. Αντιθέτως ένα έντονο, σκούρο χρώμα κραγιόν, με ένα καθαρό μάτι που έχει τονιστεί με λεπτή γραμμή eyeliner είναι τόσο sexy και κολακευτική.

Back to top button
Close
Close