Τρίκαλα

Σ. Πλημμυροπαθών Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων :Ανακοίνωση για την συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Τρκκαίων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/5 η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σακκά στον οποίο θέσαμε για μία ακόμα φορά το μείζον ζήτημα που έχει να κάνει με την αποκομιδή των γκρεμισμένων σπιτιών και αποθηκών με ευθύνη και έξοδα του κράτους και του Δήμου. Επισημαίνοντας πως υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για την υγεία όλων των κατοίκων μιας και η δυσοσμία είναι έντονη και πολλά φίδια, ποντίκια και αρουραίοι βγαίνουν από τα χαλάσματα.
Ο κ. Σακκάς μας απάντησε πως τα αιτήματα είναι δίκαια και αυτός από την πλευρά του ζήτησε, με επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό Τριαντόπουλο, κονδύλια για να γίνει η αποκομιδή και η εναπόθεση των υλικών στον κατάλληλο χώρο.
Σύμφωνα με τον κ. Σακκά το κόστος για αυτή την διαδικασία ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ, ποσό που ζήτησε από τον κ. Τριαντόπουλο. Μέχρι τώρα απάντηση στο αίτημα αυτό δεν υπήρξε.
Αρκετοί από τους πλημμυροπαθείς που συμμετείχαν στην συνάντηση αντέδρασαν θεωρώντας πως αυτή η κατάσταση αποτελεί εμπαιγμό για αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε τους φακέλους με την άδεια κατεδάφισης για να μπουν στην διαδικασία να φτιάξουν φάκελο για Σ.Σ και τώρα κινδυνεύει και η υγεία τους. Όπως ούτε ένα ευρώ αποζημίωση δεν πήραν και αυτοί που τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν πράσινα και κίτρινα.
Θέσαμε υπόψη του κ. Σακκά και το ζήτημα με την ενίσχυση των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων και την αδυναμία να κάνουν αίτηση οι επαγγελματίες των Μεγάλων Καλυβίων διότι το σύστημα δεν το επιτρέπει.
Στο ερώτημα πως καταβάλλονται τα 100 ευρώ το μήνα για το ρεύμα των πλημμυροπαθών που διαμένουν σε κοντέινερ, η απάντηση ήταν πως καταβάλλονται αυτόματα στο λογαριασμό ρεύματος από την Αστική Ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό οι πλημμυροπαθείς που διαμένουν σε κοντέινερ πρέπει να ρωτήσουν τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος αν αφαιρούνται από τους λογαριασμό τους αυτά τα 100 ευρώ το μήνα.
Το Δ.Σ του Συλλόγου θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να καθορίσει τα επόμενα βήματα με βάση τις απαντήσεις που λάβαμε και τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο ασθενειών.
Μεγάλα Καλύβια
Πέμπτη 23/5/2024

Back to top button
Close
Close