Ειδήσεις

Συνεχίζονται τα τροχαία με τις γουρούνες- Τι γίνεται με το θέμα

Μία από τις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης και μάλιστα, του νέου υφυπουργού εκ Ρεθύμνου ορμώμενου κ. Κεφαλογιάννη, ήταν να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας στα γνωστά τρίκυκλα μηχανάκια, που ονομάζονται «γουρούνες».

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε εσπευσμένα, λες και ο Ελληνικός τουρισμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί χωρίς τις περίφημες «γουρούνες»!

Η κυκλοφορία των συγκεκριμένων τρίκυκλων μοτοσυκλετών είχε απαγορευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή ακριβώς η χρήση τους, από τουρίστες ξένους και Έλληνες, είχε προκαλέσει σωρεία ατυχημάτων και δυστυχημάτων, κατά τα οποία είχαν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές και είχαν προκύψει και βαρύτατοι τραυματισμοί και αναπηρίες!

Έλα όμως που με την απόφαση αυτή ένας ολόκληρος στόλος από «γουρούνες» σε όλη την Ελλάδα έπρεπε να κλειδωθεί στις μάντρες, με αποτέλεσμα κάποιοι επιχειρηματίες που είχαν επενδύσει εκεί να χάνουν πολλά λεφτά!

Από την νέα κυβέρνηση, λοιπόν, η οποία στους άλλους τομείς τα καταφέρνει μια χαρά, προέκυψε μία απόφαση, που μόνο κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηριστεί. Γιατί, αφενός μεν κλείνει το μάτι στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που ξεκλείδωσαν περιχαρείς τις μάντρες τους και αφετέρου αδιαφορεί για τα υποψήφια θύματα, μεταφέροντας την ευθύνη των όποιων περιορισμών στους κατά τόπους Δημάρχους! Μα, ποιός Δήμαρχος κ. Κεφαλογιάννη θα τολμήσει να τα βάλει με τοπικούς παντοδύναμους επιχειρηματίες του τουρισμού, που έχουν μεγάλη επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και στα τοπικά ΜΜΕ?…

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια καλή κυβέρνηση και τα πρώτα δείγματα γραφής της είναι πολύ θετικά. Η πιο πάνω απόφαση αποτελεί μια δυσάρεστη εξαίρεση, την οποία ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να την ξαναδεί και να την αλλάξει. Γρήγορα-γρήγορα, γιατί στην γωνία του δρόμου περιμένουν ήδη τα πρώτα υποψήφια θύματα…

Back to top button
Close
Close