Τρίκαλα

Συμπλοκή με οπαδικά χαρακτηριστικά στη Θεόπετρα – Δέκα συλλήψεις και καταγγελία για ληστεία

 

Σοβαρό επεισόδιο με φερόμενα οπαδικά κίνητρα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου επί της Εθνικής Οδού Τρικάλων–Καλαμπάκας, στον κόμβο της Θεόπετρας, όταν τρία αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συνολικά δέκα (10) άτομα, ακινητοποίησαν ένα δίκυκλο και επιτέθηκαν στον οδηγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του δικύκλου, κάτοικος Καλαμπάκας, κατευθυνόταν προς τα Τρίκαλα όταν, σταματώντας στο φανάρι του κόμβου, δέχθηκε φραστική επίθεση από τους επιβαίνοντες των οχημάτων. Η λεκτική επίθεση γρήγορα μετατράπηκε σε σωματική, καθώς οι δράστες φέρονται να χτύπησαν τον οδηγό και να του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι, το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του δικύκλου του.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ανησυχητικό, όχι μόνο λόγω της βίας και της ληστείας, αλλά και επειδή φαίνεται να έχει οπαδικό υπόβαθρο. Όπως προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας, οι δράστες ήταν από την Αθήνα και βρίσκονταν καθ’ οδόν για την Καλαμπάκα, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας τους για το πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άντρες της ομάδας Ζ και της ΔΙΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν τα ύποπτα οχήματα και προχώρησαν στη σύλληψη και των δέκα ατόμων που επέβαιναν σε αυτά.

Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η υπόθεση διερευνάται ενδελεχώς τόσο για το ποινικό σκέλος της επίθεσης όσο και για την ενδεχόμενη σύνδεσή της με οργανωμένη οπαδική βία.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με προβληματισμό την εξέλιξη της υπόθεσης.

Back to top button
Close
Close