Idees Sports

Στο Final Four της Euroleague με υπογραφή Κέντρικ Ναν,ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-72

Την πρόκριση του στο Final Four της Euroleague, έπειτα από 12 χρόνια, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έλιωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κόλαση του ΟΑΚΑ, επικράτησε με 81-72 στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ και έγινε η δεύτερη ομάδα που έκλεισε θέση στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού της Ευρώπης, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης.Παναθηναϊκός - Μακάμπι 87-91: Λύγισε στο τέλος το «τριφύλλι»

Τι κι αν ο Ματίας Λεσόρ βρέθηκε σε εφιαλτικό βράδυ από τη γραμμή των βολών, τι κι αν ο Σλούκας αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού από τη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός απλά δεν γινόταν να χάσει μπροστά σ’ αυτή την ασύλληπτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 20.000 φίλοι του.Παναθηναϊκός: «Ρέστα» για πρόκριση κόντρα στη Μακάμπι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ | Gazzetta

Και δεν γινόταν να χάσει κι όταν είχε τον απίθανο Κέντρικ Ναν σε ονειρικό βράδυ. Ο Αμερικανός γκαρντ ισοπέδωσε τους Ισραηλινούς με 26 πόντους και 6 τρίποντα (!), ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μία εμφάνιση βγαλμένη από το NBA, όπου μεγαλουργούσε τα προηγούμενα χρόνια.Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-72: Στο Final Four της Euroleague με υπογραφή Κέντρικ Ναν

Τον ακολούθησε σε απόδοση ο σπουδαίος Κώστας Σλούκας, ο οποίος αγωνιζόταν με πρόβλημα στο πόδι, αλλά μέτρησε 15 πόντους και 6 ασίστ. Πολύτιμες βοήθειες έδωσε στην επιστροφή του στη δράση ο Χούαντσο με 11 πόντους, ενώ ο Λεσόρ αν και τελείως άστοχος στις βολές, μέτρησε 9 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από πλευράς Μακάμπι, διασώθηκε ο Λορέντζο Μπράουν και ο Τζος Νίμπο, με τον Κάτας να βλέπει τον Κόλσον να κινείται σε ρηχά νερά και γενικότερα να αδυνατεί να καλύψει το μεγάλο κενό του Μπόλντγουιν.

Στο Final Four του Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Μονακό – Φενέρμπαχτσε.

Back to top button
Close
Close