Τρίκαλα

Στον ουρανό των Τρικάλων σήμερα το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Το μεγαλύτερο φεγγάρι για το 2020 αναμένεται τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, και δεν έχεις παρά να το απολαύσεις μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί  σε 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα. Με σαφώς πολύ λιγότερες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, χωρίς fool moon party και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας η πιο αλλιώτικη αυγουστιάτικη πανσέληνος της ζωής μας έρχεται. Η εν λόγω πανσέληνος ή αλλιώς «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» θα συνδυαστεί με τις υπέροχες εκδηλώσεις που διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Εμείς, σου προτείνουμε παρακάτω ορισμένες από αυτές, που θα λάβουν χώρα τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στα πέριξ. Δώσε προσοχή: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο ΑΜΘ Τη βραδιά εορτασμού της Πανσελήνου, απολαμβάνουμε τις αρχαιότητες του Μουσείου υπό το φως του φεγγαριού. Θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις των είκοσι ατόμων στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» και «Μνήμη και… Λίθοι» μεταξύ 20:00-21:00. Στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις εν λόγω εκθέσεις έως τις 23:00. *Τη Δευτέρα 3 Αυγ 2020, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00 στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Συναυλία της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με τη Μαριάννα Ζάχου και τον Σπύρο Καβαλλιεράτο Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας σας προσκαλούν στη συναυλία της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με τη Μαριάννα Ζάχου και τον Σπύρο Καβαλλιεράτο. Το πρόγραμμα θα περιέχει έντεχνα ελληνικά τραγούδια των Αττίκ, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λεοντή και επιλογές από την έντεχνη μουσική άλλων χωρών. Μουσική από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή αναπαράγεται δημιουργώντας ένα αισθητικό πλαίσιο, όπου σμίγουν τα χρώματα και οι μυρωδιές του τόπου μας, κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

*Τη Δευτέρα 3  Αυγούστου στις  21:30στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Μουσική χωρίς σύνορα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει και φέτος στον πανελλαδικό θερινό εορτασμό των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και σας προσκαλεί στην γιορτή της πανσελήνου, την Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, στο: Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, Αύλειος Χώρος στις 21:00 για “Μουσική χωρίς σύνορα”.  Μία διαδρομή μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Συναυλία με το ΤΡΙΟ Χάικ Γιατζιτζιάν (ούτι). Σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας. *Τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 στις 21:00 στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, Αύλειος Χώρος Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας Διαβάζει η Γιώτα Φέστα. Ζωντανή Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Παρασκευόπουλος. Σε συνδιοργάνωση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας *Τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 στις 22.00 στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας. Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία θα διατίθεται στον χώρο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων 90’ πριν την έναρξή τους.Θα τηρηθούν όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο. Ελεύθερη επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και συναυλία Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020,  το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα παρουσιάσει στο αίθριό του συναυλία με ντουέτο εγχόρδων (ηλεκτρικά βιολιά) σε κλασικές αγαπημένες μελωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου και πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές με τους Γιώργο και Αλέξανδρο Kiou (Κιουρντζιάδη). * Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στις 21:00. Χώρος συναυλίας: αίθριο ΜΒΠ, Είσοδος ελεύθερη (με δηλώσεις συμμετοχής) Κατά την προσέλευση στη συναυλία και κατά την αποχώρηση επίσης η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:  2313306421, 2313306422 (Καθημερινά 9.00 – 15.00). **Σημειώνεται ότι, όλες οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτιστεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού και σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Back to top button
Close
Close