MUST Read

Στη δημοσιότητα φέρνει το documentonews.gr το υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε εγγράφως ο κ. Αγοραστός «ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με βάση την κείμενη νομοθεσία υπήρξε υποστηρικτικός και συνίστατο σε συνδρομή με μέσα και υποδομές υπό τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων».

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, κατόπιν αιτήματος του κ. Φαλάρα, Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας συνήλθε εκτάκτως το ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας), στο οποίο παρίσταντο μεταξύ άλλων και ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αλλά και ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Το παραπάνω γεγονός καταδεικνύει ως αποδεικτικό στοιχείο ο κ. Αγοραστός για την μη εμπλοκή του σε καίρια θέση ανάληψης ευθυνών, αλλά μόνο υποστηρικτική, δεδομένου πως στο ΣΟΠΠ παρίσταντο 15 άτομα από διαφόρους φορείς που έλαβαν απόφαση για τα εξής:

την έγκριση υποέργων προς και στον χώρο του δυστυχήματος, την κατασκευή περιφράξεων στον χώρο του δυστυχήματος και σε οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, τη χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου για τον απεγκλωβισμό ατόμων και χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου στο χώρο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Σύμφωνα πάντα με το υπόμνημα, «ο χώρος του οικοπέδου ιδιοκτησίας του ΟΣΕ στον οποίο μεταφέρθηκαν τα βαγόνια, οι μηχανές κλπ, περιφράχθηκε και παραμένει φρουρούμενος… συνεπώς ψευδώς μου αποδίδεται ότι με πράξεις μου προέβην σε “πρωτοφανή αλλοίωση του χώρου”…».

«Η χρήση μηχανημάτων κρίθηκε απολύτως αναγκαία τόσο για την ανύψωση και αποτελεσματική έρευνα σωρών, μελών σωμάτων και εν γένει την όλη διαδικασία της ανάκρισης, ώστε βάσιμα υποστηρίζεται ότι κάθε άλλο παρά σε υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος αποσκοπούσε, λαμβανομένου υπόψη και του ότι οι συγγενείς των θυμάτων-απολύτως δικαιολογημένα- ζητούσαν εντόνως να παραλάβουν για την ταφή τους» αναφέρεται επακριβώς στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Αγοραστός, ξεχνώντας να απαντήσει στο ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθούν τα συντρίμμια στο οικόπεδο του ΟΣΕ και να μπαζωθεί ο χώρος.

Back to top button
Close
Close