Επιχειρείν

Στην τελική ευθεία για να λειτουργήσει το κατάστημα της Ρωσικής αλυσίδας MERE στη Λάρισα

Θέμα ημερών είναι πλέον να εκκινήσει τη λειτουργία του ένα από τα πρώτα καταστήματα της MERE στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη Λάρισα.Πρόκειται για το ακίνητο επί της Λαγού κοντά στη ΔΕΥΑΛ, εκεί όπου στεγάζονταν η αλυσίδα μάρκετ “Αρβανιτήδης” και παλαιότερα ο “Μαρινόπουλος”.

Το συγκεκριμένο θα είναι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, το πρώτο στη Θεσσαλία.

Το σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται φιλόδοξο από στελέχη της αγοράς, προβλέπει τη δημιουργία 80 καταστημάτων στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους. Τα καταστήματα, τα οποία θα μοιάζουν περισσότερο με αποθήκη -τα προϊόντα θα είναι σε παλέτες-κούτες- παρά με το πως, ο μέσος Έλληνας, έχει στο μυαλό του ότι είναι ένα σούπερ μάρκετ, θα διαθέτουν σε πρώτη φάση 250 κωδικούς προϊόντων. Δηλαδή θα διαθέτουν έναν κωδικό ανά προϊόν π.χ. μόνο μαρμελάδα φράουλα και όχι και ροδάκινο, και πορτοκάλι, κ.λπ.

Ποικιλία περιορισμένη σε σχέση με τους κωδικούς που προσφέρει σήμερα ένα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν ένα μίνι μάρκετ διαθέτει 400-500 κωδικούς, περί τους 1.500-1.800 κωδικούς “σερβίρει” ένα μεσαίο σούπερ μάρκετ και πάνω από 3.500 κωδικούς ένα μεγάλο.

Back to top button
Close
Close