FaceLookMUST ReadΤρίκαλα

Στην σκιά των Ιμαλαίων και στον δρόμο του μεταξιού , δυο Τρικαλινοί

Ενα ονειρεμένο ταξίδι στη χώρα που βρίσκεται υπό τη σκιά των χιονοσκέπαστων Ιμαλαΐων, το Νεπάλ ξεκίνησαν  το τελευταίο διάστημα δυο Τρικαλινοί, ο Αρχιτέκτονας μηχανικός Θέμης Αντωνιάδης και ο επιχειρηματίας και αυτοδιοίκητικός  Ντίνος Μπάρδας .

Αμφότεροι πέρα από φίλοι είναι και συνεργάτες και καθώς ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό deal από την πλευρά του Ντίνου Μπάρδα στην πρόσφατη εμπορική σχέση με την Νissan ακολούθησαν τον δρόμο της χαλάρωσης διαλέγοντας να επισκεφτούν  την Χώρα αντιθέσεων που δεν κουράζεται το μάτι να αντικρίζει τις εύφορες πεδιάδες, τους δασωμένους λόφους αλλά και τις άγονες, σχεδόν ερημικές περιοχές του Θιβετιανού οροπεδίου.

Άνθρωποι με ιδιαίτερες ανησυχίες πέρα από τα επαγγελματικά δρόμενα ταξίδεψαν στο  Νεπάλ σε έναν πολιτισμό που απαντάται για πρώτη φορά στα μέσα περίπου της 1ης χιλιετίας π.Χ., ενώ στη διάρκεια όλων αυτών των αιώνων αποτέλεσε άξονα ισορροπίας ανάμεσα στην αυτοκρατορική Κίνα και την αποικιοκρατική Ινδία.Οι δυο Τρικαλινοί με τον φωτογραφικό φακό κατέγραψαν ναούς και μοιράστηκαν με τους ντόπιους την κουλτούρα του Θιβέτ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ΝΕΠΑΛ δέχθηκε εμφανείς επιρροές από τους κάθε λογής εμπόρους, που το διένυσαν, λόγω της στρατηγικής τοποθεσίας του στις πλαγιές των Ιμαλαΐων, ακολουθώντας τους δρόμους του μεταξιού.

Ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ναοί και παλάτια, καθώς και ο συνδυασμός του μεγαλείου της φύσης, με την ατμόσφαιρα χαλάρωσης κάνουν το ταξίδι στο Νεπάλ ιδιαίτερα ξεχωριστό.Νεπάλ | Joy Tours

Back to top button
Close
Close