FaceLookΤρίκαλα

Στην Κρήτη με την Sky express μαζί μια ομάδα ειδικών γιατρών ο Τρικαλινός Ακτινολόγος Νίκος Μπακογιάννης

Το τριήμερο που πέρασε 12-14 Απριλίου, ήταν πυκνό γνώσεων, επαφών και προσφοράς από τους γιατρούς που έφτασαν στην Κρήτη με την πλήρη στήριξη και χορηγία της SKY Express και του Γιάννη Γρύλου που έδωσε τη δυνατότητα να γίνει πράξη αυτή η οραματική προσπάθεια.

Οι γιατροί από το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Πανεπιστήμιο του ΕΚΠΑ, την ελληνική εταιρεία αθηροσκλήρωσης, αλλά και το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και …κέρδισαν τους Ανωγειανούς οι οποίοι προσήλθαν ασμένως στο να εξεταστούν και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την εθελοντική προσφορά αυτή.

O Δημήτρης Χασάπης- ειδικός καρδιολόγος μαζί με τον Δημήτρη Καρδούλα (δεξιά)- ειδικός υπέρηχων αγγείων, στα Ανώγεια

Σε τοπικό επίπεδο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρουσία σε αυτήν την ξεχωριστή -ειδική αποστολή Τρικαλινό Ακτινολόγο Νίκο Μπακογιάννη ο οποίος εδώ και δεκαετίες συμμετέχει ανιδιοτελώς  σε ανάλογες αποστολές υγείας κυρίως σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου και πλέον αυτήν την φορά στην Κρήτη .Εαν και απόλυτα διακριτικός σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια μας δήλωσε σχετικά για  την επίσκεψη «Πετάξαμε με την Sky express μαζί μια ομάδα ειδικών γιατρών για να απεικονίσουμε καρδιές και αγγεία ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε το κίνδυνο εμφράγματος εγκεφαλικού και ρήξης κοιλιακού ανευρύσματος στον πληθυσμό των Ανωγείων, που τους βρήκαμε πολύ αγαπητούς και φιλόξενους. Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτή η μελέτη στον κόσμο. Έχουμε μια ομάδα εξειδικευμένων συναδέλφων στα triplex καρδιάς και αγγείων, με αυτά τα αποτελέσματα τα περνάμε με απλό τρόπο στον κόσμο ώστε να καταλάβουν και να προλάβουμε εμφράγματα και εγκεφαλικά στους Ανωγειανούς που είναι αγαπητοί σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Τρικαλινός γιατρός …

Αξίζει να αναφέρουμε τους έξι γιατρούς που συμμετείχαν στην εθελοντική προσπάθεια η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους κατοίκους των Ανωγείων:

  • Χασάπης Δημήτριος – ειδικός καρδιολόγος – δντης ΚΥ Παγκρατίου
  • Κοτιλέας Παναγιώτης – ειδικός καρδιολόγος – αντιστράτηγος ε.α. στρατιωτικός ιατρός
  • Καρδούλας Δημήτριος – ειδικός υπέρηχων αγγείων, msc, phd
  • Χασάπης Φώτιος – ειδικευόμενος καρδιολογίας, στρατιωτικός ιατρός λγος, mha
  • Σινιορος Δημητριος – τεχνολόγος ακτινολόγος
  • Μπακογιαννης Νικόλαος – ακτινολόγος

Περισσότεροι από 300 Ανωγειανοί και Ανωγειανές εξετάστηκαν καρδιαγγειακά,από μια ομάδα ειδικών γιατρών, που βρέθηκαν – με την στήριξη της SKY Express και του Γιάννη Γρύλου – στην περιοχή για να προσφέρουν εθελοντικά στην πρόληψη και ενημέρωση των κατοίκων του ορεινού οικισμού

Είναι σημαντικό να πει κανένας ότι οι Ανωγειανοί παρότι αρκετοί καπνίζουν και δεν φαίνεται να τρέφονται σωστά είναι σε καλή γενική κατάσταση! «Βλέποντας το ιστορικό τους. Βλέποντας ότι είναι καπνιστές , ότι έχουν στη διατροφή τους πολύ κρέας θα περίμενε κανένας να δει στα τρίπλεξ στενώσεις και άλλα ζητήματα. Αντιθέτως η γενική εικόνα είναι καλή, προφανώς υπάρχει μια κληρονομικότητα που δίνει αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα πατά την αρνητική αφετηρία λόγω του τρόπου ζωής» είπε ο καρδιολόγος που εξήρε την συμμετοχή των συναδέλφων του γιατρών που κάνουν όλη αυτή την προσπάθεια αφιλοκερδώς.

«Κάνουμε αυτό το μοναδικό εγχείρημα για την Ελλάδα. Έχει γίνει στην Ισπανία και την Αμερική. Το κάνουμε με τους γιατρούς του Αιγαίου, έχουμε κάνει τόσες προσπάθειες παντού. Αυτό στην Κρήτη και στη Μάνη» ανέφερε ο κ.Χασάπης που ανέφερε ότι «αυτή εδώ η εθελοντική προσπάθεια στα Ανώγεια δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την αποφασιστικότητα της SKY Express και του Γιάννη Γρύλου. Μας αγκάλιασε, μας ζήτησε να έρθουμε στα Ανώγεια και την Κρήτη, έκανε τα πάντα να νιώσουμε σαν το σπίτι μας» τόνισε ο Δημήτρης Χασάπης, ειδικός καρδιολόγος – Δντης Κ.Υ Παγκρατίου

Ο Γιάννης Γρύλος είναι ένας δραστήριος, έξυπνος και ευφυής επιχειρηματίας με γνώσεις και εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, για αυτό και γιγαντώνεται όλο και περισσότερο και έχει περάσει σε άλλο επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας με τις έξυπνες αποφάσεις του εξακολουθεί να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στο χώρο των αερομεταφορών αλλά και σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες, στηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό και κυρίως το επιβατικό κοινό με ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2024 ο στόλος θα έχει αυξηθεί αριθμητικά με τριάντα σύγχρονα αεροσκάφη που θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποδεικνύοντας σταθερά την ανοδική πορεία η SKY EXPRESS στον διεθνή χώρο των αερομεταφορών, θωρακίζοντας συνεχώς με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Γιάννης Γρύλος δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος που νοιάζεται και στηρίζει αθόρυβα πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της κοινωνίας αρνούμενος να το προβάλλει

Back to top button
Close
Close