FaceLookMUST ReadUncategorizedΠολιτισμός

Στην κοιτίδα του πολιτισμού στα Τρίκαλα για την στήριξη και την συνεργασία των μορφών τέχνης

Τα Τρίκαλα  του τουρισμού, του πολιτισμού και της ανάπτυξης, με τις  Τοπικές δυνάμεις, επιχειρηματίες, τοπικοί φορείς  να βρίσκονται σε ένα mood συνέργειας  σε μια κοινή προσπάθεια  να αναδείξουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής τους.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός της πόλης των Τρικάλων συμβάλουν και ίσως να  αποτελούν  τη ναυαρχίδα της ανάπτυξής, αφήνοντας το δικό τους ξεχωριστό  αποτύπωμα  μέσα στο Ελληνικό πολιτισμό .. . Με στοχευμένες κινήσεις του δήμου Τρικκαίων αλλά κυρίως με την στήριξη από παράγοντες εκτός νομού  και τους τοπικούς φορείς, η πολιτιστική διαχείριση μπορεί να αποτελέσει το πλέον σημαντικό μέσο, ώστε οι πολιτιστικοί πόροι να λειτουργήσουν ως προστιθέμενη αξία, στο ήδη ισχυρό τουριστικό προϊόν της πόλης και του νομού.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το ίδρυμα  “Λεωνίδα κ.Μακρή”  που στεγάζει την “Στέγη Τέχνης και  Πολιτισμού” όπου η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες που δρουν στην πόλη, ακολουθούν την βούληση του ιδρυτή, υποστηρίζοντας κοινωφελείς πολιτιστικές δραστηριότητες στον νομό Τρικάλων …

Στην φωτογραφία η πρόεδρος του ιδρύματος Στεφανία Τριγώνη στην βιωματική έκθεση, “Ζωντανά Εδάφη” με τα έργα του εικαστικού Στέργιου Στάμου ,τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου ,τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων Γιώργο Ζιώγα τον αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστο Ζαραμπούκα, το διοικητικό μέλος του ιδρύματος Χρήστο Κρητικό ,τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.Θανάση Καππά και τον δικηγόρο και σύζυγο της κ.Τριγώνη, Αντώνη Τίγκα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Back to top button
Close
Close