Επιχειρείν

Στα Τρίκαλα ο mister ΒΙΚΟΣ με κύκλο εργασιών τα 100εκ

Αποτελώντας αυτή τη στιγμή τη δεύτερη σε μέγεθος επιχείρηση ποτών στην ελληνική αγορά, χρειάστηκε να κάνει αρκετά βήματα για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται διερχόμενη από αρκετές δυσκολίες. Ο Πέτρος Σεπετάς πολιτικός μηχανικός με MBA στην Αμερική αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία το 1992, έχοντας θητεύσει και ο ίδιος ως υπάλληλος σε τοπική βιομηχανία της Ηπείρου. Στέλεχος της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών με το οποίο μοιράστηκε τα σχέδιά του προσπάθησε αρχικά να τον αποτρέψει από μία τέτοια κίνηση. Τον συμβούλευσε μάλιστα να μην προχωρήσει, σε μία εποχή που κυρίαρχη δύναμη στο εμφιαλωμένο νερό ήταν η Pepsi με το νερό Ήβη Λουτράκι. Εν τέλει η παραγωγή για τον Βίκο ξεκίνησε κανονικά με πρώτο πελάτη τότε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Continent.

Πλέον η επιχείρηση έχει ξεπεράσει σε κύκλο εργασιών τα 91 εκατομμύρια ευρώ με βάση τα στοιχεία του 2021. Τον Σεπτέμβριο του 2022 κατέγραψε ανάπτυξη τζίρου κατά 7,4% και κατά 17,1% σε όγκο στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, ενώ η αγορά αντίστοιχα κινείται με 0,8%. Φέτος αναμένεται ότι θα αγγίξει για πρώτη φορά κύκλο εργασιών πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Γιάννης Αναγνωστάκης

Έχοντας μεγάλη εμπειρία από τις πολλές ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους προκειμένου να μιλήσει για τη Διοίκηση του Βίκος Σπάρτακος, τους μεγάλους στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχουν θέσει:

“Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι με έφεραν στην ομάδα και με εμπιστεύτηκαν. Άνθρωποι στο χώρο του μπάσκετ σαν αυτούς σπανίζουν. Ο κ. Γιάννης Μάντζιος και ο κ. Πέτρος Σεπετάς είναι ο ορισμός της φερεγγυότητας. Το όραμά τους είναι να έχουν τα Γιάννενα μια ομάδα στην Α1, όπως αξίζει στο τόπο μας επιτέλους, και να απαρτίζεται με παιδιά που θα είναι από εδώ. Νομίζω ότι μετά από χρόνια ο ΒΙΚΟΣ είναι μια ελπίδα ώστε να ξαναζωντανέψει το μπάσκετ στο τόπο μας, γιατί έχουμε μπασκετικό κοινό στα Ιωάννινα και είναι πολύ λυπηρό που ποτέ δεν είδαμε τους μεγάλους αθλητές αλλά και τις μεγάλες ομάδες αντιπάλους με γιαννιώτικες ομάδες”.

Ο κ.Σεπετάς παρακολούθησε την αναμέτρηση του Σαββάτου στα Τρίκαλα ανάμεσα στην τοπική ομάδα ΤΡΙΚΑΛΑ BC thn BIKOS KAE

 

Back to top button
Close
Close