MUST ReadΤρίκαλα

Στα Τρίκαλα η Γ.Σ.του Ελληνικοκινεζικού Επιμελητηρίου και η συνάντηση εργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης

Τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Τρικαλινών και κινέζικων επιχειρήσεων συζήτησαν με προοπτική  να επενδύσουν στην αίθουσα του ΑΝΑΝΤΙ RESORT πρωί του Σαββάτου σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων κα ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος καθώς είναι και διοικητικό μέλος του Ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου .

Στις διεργασίες παρευρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος κατέθεσε τις απόψεις του καθώς και για έναν χαιρετισμό ο υπουργός οικονομίας Κωστής Χατζηδακης ο οποίος μεταξύ των άλλων άκουσε και τον πρόεδρο της Τράπεζας Θεσσαλίας Τάσο Λάππα να του μεταφέρει τις ανησυχίες του για τα επαγγελματικά προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας . Στο πάνελ βρέθηκε και ο ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος .Το ενδιαφέρον πάντως εστιάστηκε στην λιγοστή παρουσία Τριικαλινών επιχειρηματιών οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για εξωστρέφεια και συνεργασίες έχοντας ως γνώμονα οτι τα Τρίκαλα   προσφέρονται για επενδύσεις – επιχειρηματικότητας   έχει τις υποδομές για να φιλοξενήσει τουρίστες αλλά  μπορεί να διαθέσει παντού τα εκλεκτά πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα .

Η αντιπεριφερειάρχης Χρύσα Ντιντή επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας, στη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα αλλά  και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης , επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο νομός  είναι ένας ασφαλής και ποιοτικός προορισμός.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης στο περιθώριο της Γ.Σ. είναι η δεύτερη φορά που η συνεδρίαση πραγματοποιείται εκτός της έδρας του, κι αυτό λόγω του γεγονότος ότι στη Διοίκησή του εκλέγεται, εδώ και χρόνια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος. απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες εξέφρασε την ευχή «ο δρόμος που ανοίγεται με την παρουσία σας στη χώρα μας να οδηγήσει σε νέο τοπίο τη συνεργασία των δυο χωρών και των περιφερειών τους ώστε η συγκυρία την οποία ζούμε στη χώρα μας να μετατραπεί σε ευκαιρία».

Back to top button
Close
Close