Πολιτισμός

Στα Τρίκαλα «Για μια Χούφτα Δολάρια»

Πέρασαν 4 μήνες χωρίς Κινηματογραφική Λέσχη. Ο ιός δεν μας άφησε να ολοκληρώσουμε τη φετινή χρονιά. Αλλά το καλοκαίρι, η θάλασσα (όχι, σβησ’ το αυτό), τα βράδια δίπλα στην πισίνα, ο Ενιο Μορικόνε που μόλις μας άφησε χρόνους, ο Κλιντ Ιστγουντ και το «Για μια Χούφτα Δολάρια», μας περιμένουν! Και φυσικά, δωρεάν!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων πιστή στο θερινό της ραντεβού, καλεί τα μέλη και τους φίλους σε μια ονειρική προβολή. Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 22:00, στο athletic park Αποστόλης Καρακούσης (7ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας) προβάλλεται η ταινία «Για μια Χούφτα Δολάρια».

Ο πρώτος ρόλος του Κλιντ Ιστγουντ, η μαγική μουσική του Ενιο Μορικόνε, η κλασική σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε, μας πάνε στο 1964 αλλά και μας ταξιδεύουν σε μια βραδιά μαγική. Δροσιστική παρέα, όμορφη ατμόσφαιρα, ό,τι καλύτερο για μια βραδιά καλοκαιρού, με θερινό σινεμά.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας ξένος (Κλιντ Ηστγουντ) φθάνει στην μικρή πόλη του Σαν Μιγκέλ που βρίσκεται στα συνόρα Η.Π.Α και Μεξικού. Ο Σιλβανίτο που έχει Πανδοχείο της πόλης λέει στον ξένο για τις δύο οικογένειες που ελέγχουν την πόλη. Τα αδέλφια Ρόχος (Ντον Μιγκέλ, Έστεμπαν και τον Ραμόν) και την άλλη οικογένεια της πόλης του Σερίφη Τζον Μπάξτερ. Ο ξένος αποφασίζει να παίξει με την κάθε οικογένεια εναντίον της άλλης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως γρήγορος πιστολάς με σκοπό να κερδίσει κάποια χρήματα.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η ταινία αποτελεί ανεπίσημο ριμέικ της γιαπωνέζικης Γιοσίμπο, του Ακίρα Κουροσάβα. Ο Σέρτζιο Λεόνε δημιουργεί ουσιαστικά τα σπαγγέτι γουέστερν και ο Κλιντ Ιστγουντ ενσαρκώνει, στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο, τον αρχετυπικό ήρωα – αντιήρωα, σε διαφοροποίηση με τον ρόλο του Τζον Γουέιν.

Info

Τίτλος: Για μια χούφτα δολάρια (Per un pugno di dollari)

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λεόνε

Σενάριο:  Ντούτσιο Τέζαρι, Fernando Di Leo και Σέρτζιο Λεόνε

Πρωταγωνιστές: Κλιντ Ήστγουντ, Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Χοσέ Σάλβο

Μουσική: Ένιο Μορικόνε

Ετος: 1964

Χώρα: ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Δυτική Γερμανία

Γλώσσα: Αγγλικά

Διάρκεια:  100΄

ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στο Athletic Park Αποστόλης Καρακούσης, 7ο χλμ. Τρικάλων – Καλαμπάκας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε το τρέιλερ στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=-X2DtiE7VLw

Back to top button
Close
Close