Τρίκαλα

Στα Δικαστήρια για θερμομέτρηση το τμήμα νοσηλευτικής του ΕΕΣ Τρικάλων

Δράση θερμομέτρησης του κοινού, πραγματοποιεί το Τμήμα Νοσηλευτών  του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων  στις δύο εισόδους του Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα . Η δράση αυτή ξεκίνησε , μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα .

[Φωτό Αγγελική Θεμελή -Κουβάτη, Μαρούλα Παππά, Μαρία Μποντίλα]

Η δράση της θερμομέτρησης, γίνεται  για τους γνωστούς λόγους των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, και γίνεται σε κάθε πολίτη που εισέρχεται στο χώρο των Δικαστηρίων.

Το trikalaidees  μίλησε με μια από τις υπεύθυνες του κλιμακίου  του Τμήματος Νοσηλευτών  του Ερυθρού Σταυρού κα.Μαρία Μποντίλα, η οποία δήλωσε ότι, «η δράση των θερμομετρήσεων έχει ξεκινήσει από τότε που ξεκίνησε το θέμα με τον κορωνοϊό. Ο Ερυθρός Σταυρός πηγαίνει όπου μας καλέσουν και όσο μπορούμε να ανταποκριθούμε, γιατί οι ανάγκες είναι υψηλές και υπάρχει περίοδος με μεγάλη ζήτηση. Αυτό το διάστημα που υπάρχει νέα έξαρση, μας ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο Τρικάλων  να γίνονται θερμομετρήσεις στις  εισόδους του κτιρίου».

Η ίδια τονίζει επίσης ότι, «τα μέτρα αυτά έχουν πάντα στόχο πάντα την πρόληψη και  είμαστε εξοπλισμένοι καταλλήλως, οι εθελοντές μας είναι εκπαιδευμένοι, και ο Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα έτοιμος όπου τον καλούν».  Πάντα λαμβάνουμε τα μέτρα και με τα νέα δεδομένα προσπαθούμε να προσφέρουμε. Υπάρχει ο εξοπλισμός, γάντια, μάσκες, προσωπίδες, αντισηπτικά κτλ».Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ερωτώμενη αν κατά τη διάρκεια της θερμομέτρησης, έχει τύχει άτομο που να έχει πυρετό ή να παρουσιάζει κάποια ύποπτα συμπτώματα, η κα. Μποντίλα  τονίζει: «Ευτυχώς όχι. Από όλα τα περιστατικά που έχουμε ελέγξει κανένας. Και αυτά όλα βέβαια καταγράφονται. Σε περίπτωση που υπάρξει άτομο με πιθανά συμπτώματα, καταγράφεται άμεσα, εννοείται ότι απαγορεύεται η είσοδος  και το άτομο πηγαίνει για περαιτέρω εξετάσεις. Εμείς καταγράφουμε το περιστατικό, αναφέρουμε στην αρμόδια υπηρεσία η οποία μας έχει καλέσει και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι δουλειά του προσωπικού του Νοσοκομείου. Εμείς αναφέρουμε απλώς ότι το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί».

trikalaidees cz

Back to top button
Close
Close