Lifestyle newsΥγεία/fitness

Στα άδυτα της luxurious spa πολυτέλειας

Όταν η αναζωογόνηση και η θεραπεία σώματος και ψυχής ξεφεύγει από τα γήινα όρια..

Στον κόσμο της πολυτέλειας και όσο ο πλούτος θεριεύει, τα luxurious ξενοδοχεία και resorts ανά την υφήλιο συνεχίζουν να εκπλήσσουν, όπως και τα spa, των οποίων οι θεραπείες και οι περιποιήσεις έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα από τα καλύτερα resort στον κόσμο, σε μία από τις πιο μαγευτικές γωνιές του πλανήτη, υπόσχεται τις πιο luxurious περιποιήσεις που μπορεί να προσφέρει ένα spa;
Ο λόγος για το περίφημο St. Regis Maldives Vommuli Resort, ένα πολυτελέστατο θέρετρο σε ένα ιδιωτικό -80 στρεμμάτων- κοραλλιογενές νησί των Μαλδίβων, στη θάλασσα των Λακκαδίβων, με απάτητες λευκές αμμουδιές, φυσικές μικρές λίμνες και σουίτες πάνω στη θάλασσα, στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ της περιοχής. Το resort έχει μετατρέψει το φημισμένο του Iridium Spa σε ένα πρωτόγνωρο -για τα μέχρι τώρα δεδομένα του χώρου- κέντρο αναζωογόνησης, σε ένα περιβάλλον πραγματικά παραδεισένιο.

Τα Iridium Spa των ξενοδοχείων St. Regis είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο αλλά αυτό των Μαλδίβων μάλλον ξεφεύγει και από αυτή την ακριβοθώρητη λίστα των κορυφαίων, καθώς για 4 ημέρες και χρησιμοποιώντας υλικά όπως το χαβιάρι ή το Mococa (ένας συνδυασμός υλικών από κακάο, κόκκους καφέ και γάλα καρύδας), οργανώνει ένα ολόκληρο πρόγραμμα αναζωογόνησης και θεραπείας, απευθυνόμενο σε πελάτες που μπορούν να ξοδεύσουν επιπλέον 1.425 δολάρια, τιμή που έχει βέβαια άμεση σχέση και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρει το resort, του οποίου -αξίζει να σημειώσουμε- πως η ημερήσια διαμονή στην πιο απλή βίλα με πισίνα ξεκινά από τα 1.325 δολάρια.

Το πακέτο που προσφέρει το Iridium Spa περιλαμβάνει τέσσερα στάδια περιποίησης και τις υπηρεσίες μιας ειδικής συμβουλευτικής ομάδας, όπως επίσης και την εμπειρία της περίφημης υδροθεραπείας στη Blue Hole Pool. Εκεί, μια πισίνα είναι γεμάτη με θερμαινόμενο νερό θαλάσσης, ενώ υπάρχουν υπόγειοι, δυνατοί, πίδακες νερού, όπως στα τζακούζι, προσφέροντας ουσιαστικά τρεις θεραπείες την ίδια στιγμή (ιαματικών νερών, υδρομασάζ και ζεστών πηγών).

Οι υπηρεσίες του Iridium Spa των Μαλδίβων προσφέρονται σε έναν εντυπωσιακό χώρο, πάνω ακριβώς από τη θάλασσα, στον οποίο τα διαμερίσματα διαθέτουν μικρές πισίνες, κυλινδρικές στο σχήμα, που μεταφέρουν το νερό προς τα πάνω, έτσι ώστε ο φιλοξενούμενος εκτός από την απόλαυση του ίδιου του μπάνιου, να παρακολουθεί παράλληλα την υποθαλάσσια ζωή με μεγάλη ευκρίνεια. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι το πακέτο του «χαβιαριού», μία περιποίηση σχεδόν δύο ωρών, στη διάρκεια των οποίων οι φιλοξενούμενοι καλύπτονται με ένα μείγμα χαβιαρού, που μαζί με άλλα υλικά, ενυδατώνουν τέλεια το δέρμα. Στο τέλος βέβαια της θεραπείας, που περιλαμβάνει και μασάζ, προσφέρεται ένα μεγαλοπρεπές μπάνιο συνοδεία σαμπάνιας και χαβιαριού, με θέα τα τιρκουάζ νερά του ινδικού ωκεανού.

Οι υπηρεσίες βάβαια του spa στο St. Regis Maldives Vommuli Resort δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η λίστα περιλαμβάνει δεκάδες ακόμα περιποιήσεις και θερπαείες, η παρακολούθηση των οποίων γίνεται έπειτα από συνεννόηση με τους ειδικούς του Κέντρου και ανάλογα με το κόστος. Όλες πάντως, εκτός από τις ασκήσεις σώματος, του μασάζ, των μηχανημάτων και της υδροθεραπείας γίνονται με την παραδοσιακή ασιατική τεχνική και συνδέονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και με τις δοξασίες της περιοχής.

Back to top button
Close
Close