Openings

Στέφανος Σιούλας; Με σεβασμό στην παράδοση διεκδικούμε βραβείο ποιότητας ..

Κρεοπωλεία υπάρχουν πολλά. «Κρεοτεχνείο», όµως, ένα.   Ο Στέφανος Σιούλας  έκανε µια  επένδυση ζωής , και το αποτέλεσμα  τον δικαίωσε.

Ηλεκτρονικός  έχει σπουδάσει ο Στέφανος , αλλά µοιραζόταν πάντα την αγάπη του πατέρα του Κώστα για το κρέας και τα αλλαντικά.   Από το 1969 , στο ορεινό Κατάφυτο του Ασπροποτάμου ,ο πατέρας του,  κατηφορίζει  στα πεδινά και λόγω καταγωγής αρχίζει και δραστηροποιείται στα Τρίκαλα καθώς αποφασίζει να αφήσει την κτηνοτροφία και να ασχοληθεί με το εμπόριο κρεάτων,  μια επιλογή που φαίνεται τον δικαίωσε καθώς αργότερα  έδωσε  την σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο του Στέφανο να ασχοληθεί με την δουλειά . Η μικρή επιχείριση κρέατος πέρασε  στην δεύτερη γενιά πλέον . Μια ανάσα από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στην διασταύρωση των οδών όπου είναι και σήμερα με γνώμονα την ποιότητα ,τα μοναδικά “ορεινά” κρεατικά γίνονται σήμα κατατεθέν στην γειτονιά ενώ η φήμη τους  διαδίδεται και στην πόλη .sioylas kreopvleio trikala

Η άριστη ποιότητα των κρεάτων, οι τέλειες κοπές τους, η προσωπική εξυπηρέτηση, ο πεντακάθαρος χώρος και η διαχυτικότητα του Στέφανου σε κάνουν να θες να ψωνίζεις κάθε μέρα. Από όλα έχει ο μπαξές: φέτες από ντόπιο μοσχάρι, χοιρινές μπριζόλες, ολόφρεσκα κοτόπουλα (και βιολογικά και ελευθέρας βοσκής), κουνέλια, αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος, γίδα, ζυγούρι, πρόβατο, μπιφτέκια και λουκάνικα φτιαγμένα από τους ίδιους (χωρίς συντηρητικά και σύνθετες ουσίες) και, για τους πιο απαιτητικούς, rib eyes, σταβλίσιες, T-bones, φιλέτο, ρολά, βιολογικό μοσχάρι…..πάρε κόσμε !!!sioylas

Ο Στέφανος Σιούλας ιδιαίτερα αγαπητός και καλοσυνάτος μας μας καλοσορίζει στο κρεοπωλείο του και μας μιλάει  για την δουλειά του:   “Στόχος είναι οι καταναλωτές να προμηθευτούν αυτό που ανταποκρίνεται στον οικονομικό προγραμματισμό και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη πως ταυτόχρονα συμβάλλουν ώστε ο παραδοσιακός κρεοπώλης της γειτονιάς τους να είναι πάντα εκεί και όλες τις υπόλοιπες μέρες του έτους για την προσωπική εξυπηρέτησή τους».

Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και τα αμνοερίφια έχουν την τιμητική τους «Ποιοτικό, Ελληνικό αρνί και κατσίκι από τον κρεοπώλη της γειτονιάς ώστε να έχει γεύση παράδοσης» τονίζει χαρακτηριστικά ο Στέφανος  «οι παραδοσιακοί επαγγελματίες του χώρου,  δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική εξυπηρέτηση των πελατών τους αυτές τις ημέρες¨”…sioylas kreopvleio

12 συμβουλές για κρέας-λουκούμι

*Το καλύτερο μέρος για σχάρα στο αρνί είναι τα παϊδάκια και η νεφραμιά. Ζητήστε το αρνί να μην είναι πολύ μικρό (τουλάχιστον 8-10 κιλά). Εννοείται ότι πάντα μιλάμε για γάλακτος.

*Από το μοσχάρι, ιδανικές για σχάρα είναι οι σπαλομπριζόλες και οι γάλακτος. Όσο για τα πουλερικά, οι γοφοί από το κοτόπουλο (κιλοτάκια) φτιάχνουν ζουμερά και νόστιμα παϊδάκια.

*Για ψήσιμο στα κάρβουνα πάρτε κρέας με λίπος – καθώς λιώνει, προστατεύει το κρέας και το κάνει πολύ πιο νόστιμο.

*Δεν αλατίζουμε ούτε πριν, ούτε μετά, αλλά την ώρα του ψησίματος, όταν το κρέας δεν είναι ωμό, ούτε όμως και έτοιμο.

*Το μυστικό για τα παϊδάκια είναι ότι δεν πρέπει να τα ξεροψήσουμε. Πρέπει να είναι ψημένα ελαφρώς, αλλιώς δεν είναι ζουμερά. Και προσοχή στο κόψιμο: Δεν πρέπει να είναι κομμένα ούτε πολύ λεπτά ούτε πολύ χοντρά.

*Το μαρινάρισμα δίνει γεύση και αφρατεύει το κρέας. Ποτέ δεν μαρινάρουμε το αρνί. Στο μοσχάρι, το τέλειο μαρινάρισμα είναι σε ελαιόλαδο και θυμάρι.

*Το λουκάνικο ψήνεται καλύτερα στη σχάρα. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρέπει να το χαράξουν πριν, αυτό όμως δεν ισχύει αν το λουκάνικο είναι φρέσκο.

*Ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια γίνεται από τη λάπα.

* Τα αρωματικά φυτά που πάνε καλύτερα με τα ψητά της ώρας είναι το θυμάρι, το θρούμπι και η ρίγανη. Το δεντρολίβανο ταιριάζει περισσότερο στα μαγειρευτά.

*Η καλύτερη επάλειψη για το ψητό κρέας είναι το αρωματικό λάδι που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας. Σε ένα μπουκαλάκι λάδι ρίχνουμε θυμάρι, ρίγανη, θρούμπι, σκόρδο και διάφορα πιπέρια. Ανακινούμε και αλείφουμε το κρέας.

*Η μπριζόλα θέλει μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, αναλόγως πόσο χοντρή είναι και πόσο καλοψημένη τη θέλουμε. Μετά, αν θέλουμε, αλατίζουμε με Fleur de Sel, το καλύτερο.

*Το κεμπάπ είναι το νούμερο 1 κρέας για ψήσιμο στη σχάρα. Κι αυτό γιατί φτιάχνεται από μοσχάρι, πρόβατο και αρνί, κάτι που το κάνει εξαιρετικά ζουμερό.

Back to top button
Close
Close