Ειδήσεις

Σκηνικό Μαρτίου σε πολλές περιοχές της χώρας

Στη δίνη του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα με το ένα σοκ να διαδέχεται το άλλο. Τα κρούσματα παρουσιάζουν τεράστια έξαρση με την κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πολλές είναι οι εισηγήσεις που φτάνουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.
Οι νέοι φαίνεται πως είναι το κλειδί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού . «Κάποιοι δεν έχουν πείσει τους νέους και γι΄αυτό φταίμε όλοι εμείς. Οι νέοι αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και μεγάλος κίνδυνος για όλους τους γύρω τους. Δεν πρέπει να προστατεύουν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και όλο τον κόσμο που είναι γύρω τους. Οι θείες, οι γιαγιάδες, οι γονείς, όλοι αυτοί που κινδυνεύουν να μπουν στο νοσοκομείο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Κανένας δεν ζει μόνο για τον εαυτό του, όλοι ζούμε για να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο και οι νέοι σε αυτή τη φάση πρέπει να βοηθήσουν».

Στον πρωθυπουργό έχουν εισηγηθεί το «κλείδωμα» των κόκκινων περιφερειών, δηλαδή να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 ή 10 το βράδυ και περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση και είναι σίγουρο ότι θα περάσουν κάποιες ημέρες για να δουν αν τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου φέρουν αποτέλεσμα.

 

Back to top button
Close
Close