MUST Read

Σενάρια επιβίωσης για εμπόρους

Η επιβίωση του λιανεμπόριου, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως με πολλές επιχειρήσεις να μην τα καταφέρνουν, επωφελούνται όλες όσες είχαν την ευελιξία να προχωρήσουν με τα διαδικτυακά τους καταστήματα, αφού το λιανικό εμπόριο, σημείωσε άνοδο κατά 40%.

Επίσης, για να βγουν κερδισμένοι οι έμποροι λιανικής, θα πρέπει να εξετάσουν γρήγορα μια σειρά σεναρίων για το πώς ο κορονοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, καθώς και τις δικές τους δραστηριότητες. Σε άρθρο της η Marsh & McLennan, η κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο στους τομείς κινδύνου, στρατηγικής και ανθρώπων δίνει τρία πιθανά σενάρια:

1. Το χειρότερο έχει τελειώσει σε δύο έως τρεις μήνες: Η οξεία κρίση επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε περίοδο δύο έως τριών μηνών, όπου η επιχείρηση επανέρχεται στο φυσιολογικό γρήγορα μετά αυτό το δυνατό «χτύπημα».

2. Έξι μήνες για να ανακτηθεί ο έλεγχος: Το ενδεχόμενο αυτό οδηγεί σε ένα σενάριο χωρίς ανάπτυξη για την οικονομία ή περιορισμένη ύφεση.

3. 12+ μήνες συνεχιζόμενη πανδημία: Ο ιός εξαπλώνεται ευρέως και το κοινό παραμένει σε αυξημένη κατάσταση άγχους που προκαλεί παγκόσμια ύφεση.

Όσοι σχεδιάζουν σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο επιβίωσης θα είναι σε καλύτερη θέση για να προσαρμόσουν τις επιχειρήσεις τους στην επικείμενη αβεβαιότητα.

Back to top button
Close
Close