Ειδήσεις

Σάλος με τις καταγγελίες 285 φοιτητών του Αρσακείου

Σάλος έχει προκληθεί μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285  αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αντέδρασε τα ξημερώματα και γνωστοποίησε ότι θα υποβάλλει σήμερα, αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών για να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες, για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Οι  απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 , που υπογράφουν την επιστολή, αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτρεις από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Οι υπογράφοντες αναφέρουν στην επιστολή τους ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους και τονίζουν πως μέσω της επιστολής αυτής θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από ​συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/τριες ή τους υπέθυνους/ες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. «Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι απόφοιτοι του σχολείου, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media,  φέρονται να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και να παρακινούν κι άλλους πρώην συμμαθητές τους να μιλήσουν για να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν υποστεί βία κάθε είδους.

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη.

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», έγραψε στο facebook γνωστοποιώντας ότι συγκάλεσε το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας και θα εισηγηθεί σήμερα κιόλας να υποβληθεί στην εισαγγελία αίτημα να κληθούν οι 285 απόφοιτοι για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr».

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο (σ.σ. σήμερα), Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».

Back to top button
Close
Close