Beauty experts

Πώς θα την εντάξετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα σας για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα


Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που ενισχύουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας για να αντιμετωπίσουμε τη μελάγχρωση, τις λεπτές γραμμές και την ξηρότητα -πάντα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητο ένα ενυδατικό boost.

Η εισαγωγή της ρετινόλης, στη φθινοπωρινή μας περιποίηση είναι σχεδόν απαραίτητη, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό ανάπλασης, σχεδόν για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό δραστικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι αναστρέφει τα σημάδια γήρανσης (γνωστές και ως βλάβες από τον ήλιο). Ωστόσο, αν και τα τελικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, η πορεία προς την επίτευξή τους δεν είναι πάντα ομαλή. Η ερυθρότητα, το ξεφλούδισμα και κάποιες φορές ο πόνος -ναι, ο πόνος- είναι ανεπιθύμητες αντιδράσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων.

Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που, τελικά, σταματούν την εφαρμογή προϊόντων με ρετινόλη. Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.

Το 2022, οι φόρμουλες των προϊόντων είναι εξαιρετικές, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ανυπόφορη η εφαρμογή ρετινόλης. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, δε φταίνε τα προϊόντα που εφαρμόζουμε, αλλά η εφαρμογή και η χρήση που κάνουμε. Το πιο συχνό λάθος είναι ότι υπερβάλουμε και τα εφαρμόζουμε υπερβολικά πολύ συχνά. Είναι βασικό να αφήσουμε το δέρμα να αναπτύξει την απαραίτητη ανθεκτικότητα ως προς τη ρετινόλη -αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο δραστικό συστατικό.

Η ρετινόλη απαιτεί υπομονή. Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα και προχωρήστε σταδιακά αυξάνοντας τη δοσολογία, για να αποφύγετε τυχόν ξεφλούδισμα, πόνο και ερεθισμό. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε μόνο μια μικρή ποσότητα και να την εφαρμόζετε μόνο δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, δοκιμάστε να εφαρμόσετε το προϊόν ρετινόλης αμέσως μετά την ενυδατική σας κρέμα, καθώς αυτό διασφαλίζει ότι το πρόσωπό σας παραμένει ενυδατωμένο.

Τα προηγμένα προϊόντα ρετινόλης έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ως προς την περιποίηση του δέρματος.

Το ιδανικό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη κάθε βράδυ. Μάλιστα, από τη στιγμή που συμβάλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, δεν χρειάζεται να κάνετε και επιπλέον peeling -αν επιθυμείτε να κάνετε, παρόλα αυτά, μην ξεπεράσετε τις δύο φορές την εβδομάδα.

Back to top button
Close
Close