Idees Sports

Πόσο έχει αλλάξει η Εθνική Ελλάδας από το τελευταίο ματς κόντρα στη Γεωργία;

Λίγες ώρες έχουν μείνει για τον μεγάλο τελικό της Εθνικής Ελλάδας στην Τιφλίδα με τη Γεωργία και το Sportal σας παρουσιάζει πόσο έχει αλλάξει η «γαλανόλευκη» από την τελευταία αναμέτρηση της κόντρα στους Γεωργιανούς.

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα ματς μακριά από το… όνειρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πάρτι κόντρα στο Καζακστάν το βράδυ της Πέμπτης (21/3), νικώντας με το εμφατικό 5-0. Το εντυπωσιακό στον αγώνα ήταν ότι οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ σκόραραν τέσσερα γκολ πριν το ημίχρονο, πραγματοποιώντας μία σπουδαία εμφάνιση και αποδεικνύοντας τη δίψα που υπάρχει για να βρεθούν στη φάση των ομίλων του Euro 2024.

UEFA Nations League C EURO Playoff
αγωνιστική final, 26 Μαρτίου 2024
Γεωργία

Ελλάδα

Κάπως έτσι η Εθνική μας ομάδα έχει ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία στην Τιφλίδα το απόγευμα της Τρίτης (26/3, 19:00), στο οποίο αν νικήσει θα πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Η ομάδα του Γουιλί Σανιόλ νίκησε το Λουξεμβούργο με 2-0 για να προκριθεί για δεύτερη σερί φορά σε τελικό playoffs και δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος.

Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» την έχει αντιμετωπίσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν και έχει αποδείξει πως μπορεί να ξεπεράσει το εν λόγω εμπόδιο. Παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον όμως να δούμε πόσο έχει αλλάξει η Εθνική Ελλάδας από τις τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Γεωργία

Τελευταία φορά που η Ελλάδα «κονταροχτυπήθηκε» με τη Γεωργία ήταν τον Οκτώβριο του 2021 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Εθνική μας ομάδα τότε με τον Φαν Σιπ στην τεχνική ηγεσία είχε επικρατήσει με 2-0 στην κεκλεισμένων των θυρών «Adjarabet Arena» με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Στο αρχικό σχήμα σε εκείνη την αναμέτρηση υπήρχαν έξι παίκτες, που είναι και τώρα βασικοί στην ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ. Ο λόγος για τους ΒλαχοδήμοΧατζηδιάκοΜαυροπάνοΤσιμίκαΜπακασέτα και Μασούρα. Ενώ είχαν παίξει και οι ΜπουχαλάκηςΜάνταλοςΠαυλίδηςΤζόληςΠέλκας και Σιώπης που βρίσκονται και τώρα στη «γαλανόλευκη» αποστολή.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της Ελλάδας σε εκείνο το ματς: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Παυλίδης (46′ Πέλκας), Μασούρας (78′ Τζόλης).

Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά την ενδεκάδα της Ελλάδας στο εντός έδρας ματς με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, το οποίο είχε γίνει στις 31 Μαρτίου του 2021, οι αλλαγές είναι πολλές. Συγκεκριμένα, μόνο οι Βλαχοδήμος και Μπακασέτας ήταν και τότε βασικοί, ενώ είχαν παίξει και οι ΓιαννούληςΖέκαΤζαβέλλαςΜπουχαλάκηςΣιώπηςΜασούραςΤζόληςΠαυλίδης και Γιακουμάκης από τη σημερινή Εθνική.

Back to top button
Close
Close