DesignΤρίκαλα

Πως να ανακαινίσετε τα ντουλάπια του σπιτιού σας

 

Η εργασία ανακαίνισης των ντουλαπιών σε έναν εσωτερικό χώρο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια λόγω της εμφάνισης εκατοντάδων εταιρειών που ειδικεύονται στην τοποθέτηση ντουλαπιών κουζίνας και μπάνιου. Η ανακαίνιση των ντουλαπιών ενός χώρου γίνεται μερικές φορές ως μέρος ενός ευρύτερου έργου αναδιαμόρφωσης του μπάνιου ή της κουζίνας. Άλλες φορές συμβαίνει απλά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να επιθυμεί να αντικαταστήσει μόνο τα ντουλάπια του χώρου του, χωρίς όμως να οδηγηθεί σε μια ολική αλλαγή των ήδη υπαρχόντων ντουλαπιών του.

Το βάψιμο των ντουλαπιών είναι ένας παραδοσιακός τρόπος βελτίωσης της εμφάνισης των υπαρχόντων ντουλαπιών. Ενώ η βαφή των ντουλαπιών είναι λιγότερο δαπανηρή από την αντικατάσταση ή την επανατοποθέτηση των ντουλαπιών, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από το αναμενόμενο, καθώς οι επιφάνειες πρέπει να είναι απόλυτα καθαρές, ούτως ώστε το χρώμα να καλύψει αποτελεσματικά την επιφάνεια.

Θα λέγαμε πως η ανακαίνιση ενός παλιού ντουλαπιού είναι μια νεότερη εναλλακτική λύση για την αφαίρεση και την αντικατάσταση των ντουλαπιών σας. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε πως μπορείτε να ανακαινίσετε τα ντουλάπια του σπιτιού σας:

Μπορείτε να ανακαινίσετε μόνοι σας τα ντουλάπια του σπιτιού σας;

Δεδομένου του υψηλού κόστους αντικατάστασης από κάποιον επαγγελματία που ασχολείται με ξυλουργικές εργασίες, είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε  μόνοι σας να ανακαινίσετε τα ντουλάπια του σπιτιού σας. Η εργασία αυτή είναι σίγουρα μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, που απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας. Όμως, με αρκετή υπομονή και προθυμία να μάθετε αυτή τη νέα τέχνη, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τη δική σας κουζίνα ή το μπάνιο σας. Προτού όμως ξεκινήσετε αυτήν την εργασία, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές πτυχές αυτής της εργασίας:

Κόστος υλικών: Όταν κάνετε λάθος με γυψοσανίδες ή κάποιο πλαστικοποιημένο δάπεδο, τα υλικά αντικατάστασης είναι φθηνά και εύκολα προσβάσιμα. Αντίθετα, όταν κάνετε λάθος με καπλαμά από ξύλο, τα υλικά αντικατάστασης είναι ακριβά και απαιτούν ειδική παραγγελία, συνήθως μέσω διαδικτύου.

Δομή των ντουλαπιών: Εάν η δομή των ντουλαπιών σας δεν επιτρέπει την αντικατάστασή τους, τότε καλύτερα θα ήταν να αποφύγετε μια πιθανή ανακαίνιση. Η επισκευή των ντουλαπιών μπορεί να φαντάζει μια απαιτητική διαδικασία για εκείνους τους ιδιοκτήτες ενός σπιτιού που δεν διαθέτουν στην κατοχή τους τα κατάλληλα εργαλεία ή τις τεχνικές δεξιότητες ξυλουργικής. Εάν λοιπόν τα ντουλάπια σας δεν έχουν υγιή όψη και δομή, τότε θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε.

Οδηγίες Ανακαίνισης

Παραγγελία προμηθειών, πορτών και συρταριών

Παραγγείλετε νέες πόρτες ντουλαπιών και μπροστινά συρτάρια από έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Συνήθως η αναζήτηση αυτών των προμηθευτών γίνεται μέσω των μηχανών αναζήτησης. Εκείνοι οι προμηθευτές που θα καταφέρουν να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων σας, θα είναι και εκείνοι που θα εμπιστευτείτε.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι, ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι προμηθευτές έχουν εμπιστευτεί μια εταιρεία digital marketing, η οποία τους προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες SEO, ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Πολλές διαδικτυακές εταιρείες σάς επιτρέπουν να παραγγείλετε το σωστό μέγεθος, καθώς και το επιθυμητό φινίρισμα και τα διάφορα είδη ξύλου που θα χρειαστείτε για τις εργασίες σας. Φυσικά θα πρέπει να φροντίσετε πως όλα τα προϊόντα σας θα φτάσουν σε μέγεθος ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στα ντουλάπια σας.

Αφαιρέστε το περιεχόμενο των ντουλαπιών σας

Βγάλτε τα πάντα από τα ντουλάπια σας, όπως πιάτα, μπολ, ράφια κ.λπ. Όλα τα αντικείμενα πρέπει να φύγουν. Στη συνέχεια αφαιρέστε το χάρτινο κάλυμμα του ντουλαπιού. Και τέλος, συσκευάστε όλα τα αντικείμενα που αφαιρέσατε.

Αφαιρέστε τις πόρτες και τα μπροστινά μέρη του ντουλαπιού

Βγάλτε όλες τις υπάρχουσες πόρτες και τα μπροστινά συρτάρια ξεβιδώνοντας τες με το ασύρματο τρυπάνι. Τοποθετήστε τις βίδες και κολλήστε τις στις αντίστοιχες πόρτες και τα μπροστινά συρτάρια σας.

 

Αφαιρέστε τις πόρτες και τις λαβές της πόρτας και του συρταριού

Με το ασύρματο τρυπάνι, αφαιρέστε το υλικό από τις πόρτες και τα μπροστινά συρτάρια, εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε αυτό το υλικό. Εάν δεν σκοπεύετε να τα διατηρήσετε, αγνοήστε το συγκεκριμένο βήμα.

 

Τρίψτε τις επιφάνειες

Ελαφρώς λείανση των επιφανειών του ντουλαπιού με τη χρήση γυαλόχαρτου. Χρησιμοποιήστε ένα ταλαντευόμενο τριβείο για μεγάλα τμήματα, όπως είναι οι πλευρές των ντουλαπιών. Για μικρότερες περιοχές, κρατήστε το γυαλόχαρτο με το χέρι ή χρησιμοποιήστε αφρό λείανσης.

 

Καθαρίστε τα ντουλάπια σας

Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες που θα αντικατασταθούν με ένα πανί. Σκουπίστε σχολαστικά όλα τα κουτιά ντουλαπιών (κουφώματα και όλα) με TSP αναμεμιγμένο σε ζεστό νερό. Συχνά αλλάξτε το νερό και προσθέστε νέο TSP. Ξεπλύνετε με δροσερό, καθαρό νερό. Όταν μπορείτε να τρίψετε ένα λευκό πανί στην επιφάνεια του ντουλαπιού σας και το ύφασμα παραμένει καθαρό, τότε αυτό είναι το σημάδι πως τελειώσατε με τον καθαρισμό του.

 

Προσθέστε καπλαμά σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες των ντουλαπιών

Απλώστε καπλαμά σε όλα τα ντουλάπια σας. Εφαρμόστε το καπλαμά μόνο σε εκτεθειμένες περιοχές τα εσωτερικά των ντουλαπιών δεν χρειάζονται να επικαλυφθούν.

 

Εγκατάσταση θυρών και συρταριών

Τοποθετήστε τις νέες πόρτες ντουλαπιών και τα μπροστινά τους συρτάρια. Οι πόρτες και τα συρτάρια αγοράζονται συνήθως καινούργια παρά αντικαθίστανται. Η επανατοποθέτηση μικρών στοιχείων όπως το συρτάρι και η μπροστινή πόρτα είναι δύσκολη και ο καπλαμάς μπορεί να μην σημειώσει αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από το πόσο καλά εσείς τον εφαρμόσατε.

 

 

Back to top button
Close
Close