MUST ReadΤρίκαλα

Πρώτη επίσημη παρουσίαση για το βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Τόλη στην Αθήνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

«ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΝΟΜΠ» | ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κόσμος Εκδοτική, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τόλη, με τίτλο «στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Μαίρη Αδαμοπούλου, δημοσιογράφος (Τα Νέα)

Μαρία Καρακλιούμη, πολιτική αναλύτρια

Ρένος Χαραλαμπίδης, ηθοποιός, θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στη Λάρισα ακόμα και φτωχός; Δεν υπάρχουν διλήμματα τέτοιου είδους. Η σύγχρονη ηθογραφία στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου κάθε άλλο παρά συνυφασμένη με τη φτώχεια είναι.

Ο δημοσιογράφος που μεγάλωσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά λόγω γάμου μετακόμισε στη Θεσσαλία, αναλαμβάνοντας την ιστοσελίδα ενός νεόπλουτου, το διαπιστώνει γρήγορα. Ωστόσο, η δεοντολογία ούτε στην επαρχία βρίσκει χώρο να ευδοκιμήσει. Η διαπλοκή κερδίζει τη μάχη και η δημοσιογραφία συνθηκολογεί για να επιβιώσει.

Στα μυστικά της πόλης τον ξεναγεί ένας αστικοποιημένος αγρότης, που τις Κυριακές επισκέπτεται τα χωράφια του στα Φάρσαλα με ένα μονοκινητήριο TL20 από την Αερολέσχη Λάρισας. Και οι δύο αποδεικνύονται ευάλωτοι στη γυναικεία ομορφιά.

Έρωτες και πάθη τον ακολουθούν παντού, αλλά ο δημοσιογράφος επιμένει στο ρεπορτάζ, που τον ανταμείβει με ενδιαφέρουσες εμπειρίες, οι οποίες καμιά φορά αποδεικνύονται επικίνδυνες. Όταν τα βάζεις με μια κακή τράπεζα, μπορεί να τα βάλει και εκείνη μαζί σου.

Ο υδροφόρος ορίζοντας στραγγίζει, η θεσσαλική πεδιάδα ουρλιάζει για νερό, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ απλώνονται στο κορμί της σαν μελανώματα. Το τσίπουρο στην περιοχή παράγεται και πίνεται με πάθος, η κοκαΐνη κάνει θραύση και ένας λεσβιακός γάμος έρχεται να ταράξει την ηρεμία του δημάρχου.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Κώστας Τόλης είναι δημοσιογράφος. Κατάγεται από τα Τρίκαλα και ζει στη Λάρισα.Σπούδασε δημοσιογραφία στη Ρώμη και δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στη Θεσσαλία μέσα από την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση. Είναι υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και μέλος της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη.Το μυθιστόρημα «στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο.

 

Back to top button
Close
Close