Τρίκαλα

Πρόγραμμα Erasmus + “My biggest dream-better world”, με συντονιστή το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

 

Το όνειρο μας ξεκίνησε πριν ένα χρόνο. Το μοιραστήκαμε με σχολεία από επτά χώρες, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Β. Μακεδονία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία, και ως συντονιστές αναλάβαμε το πρόγραμμα Erasmus+.

Φέτος, αφού είχε προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα συνεργασίας μέσω e-mails και διαδικτυακών συναντήσεων,  ήρθε η ώρα να βρεθούμε από κοντά. Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στο Vasto της Ιταλίας. Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με 4 μαθητές και συνοδούς καθηγητές την κ. Δήμητρα Κοσβύρα, την κ. Μαρία Κοσβύρα και τον κ. Χρήστο Κωστάκη ταξίδεψε στην όμορφη αυτή πόλη της κεντρικής Ιταλίας στα παράλια της Αδριατικής.

Σε ένα σχολείο κόσμημα, πήραμε μέρος σε δραστηριότητες σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα. Συνεργαστήκαμε ώστε να δημιουργήσουμε τον «ύμνο» του project, ενώσαμε τις δυνάμεις μας γράφοντας τους στίχους και αρχίσαμε να το σιγοτραγουδάμε πάνω στη μελωδία που ετοιμάσαμε ως Μουσικό Σχολείο.

Γνωρίσαμε τη μουσική της κάθε χώρας μέλους του προγράμματος παίρνοντας μέρος στο χορό που οργάνωσε το Ιταλικό Σχολείο ως οικοδεσπότης. Επισκεφτήκαμε τα αξιοθέατα της πόλης και απολαύσαμε μια επίσκεψη στην όμορφη και πολύ τουριστική Νάπολη.

Κατά την παραμονή μας στην Ιταλία, συνεργαστήκαμε με τους εταίρους μαθητές και επιβεβαιώσαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από τα λίγα που μας χωρίζουν. Ανακαλύψαμε ότι τα όνειρά μας είναι κοινά, άσχετα αν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και αν έχουμε διαφορετικούς πολιτισμούς. Ο καλύτερος κόσμος που ονειρευόμαστε δεν  έχει πόλεμο και αδικία, αλλά αγάπη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το βιώσαμε  όταν βρεθήκαμε τόσο κοντά όλες αυτές τις ημέρες, το νιώσαμε όταν ήρθε η ώρα του αποχωρισμού και τα μάτια μας βούρκωσαν.

Το τέλος της συνάντησης δεν ήταν ένα τέλος, αλλά μια αρχή για μια όμορφη παρέα που θα ξανασυναντηθεί όχι μόνο μέσα στο διάστημα των δύο χρόνων υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και μετά από αυτό. Ήταν μια εμπειρία που μας γέμισε με ενέργεια κάνοντάς μας να αγωνιούμε για τις επόμενες συναντήσεις και δραστηριότητες.

Ευχή όλων μας να μη υπάρξουν πλέον εμπόδια στην συνέχιση του προγράμματος και ο καιρός να περάσει γρήγορα για να συναντήσουμε τους φίλους μας από την Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Λιθουανία.

Οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Αγορίτσα Χριστίνα

Κεραμίδα Χριστίνα

Κλημενώβ Βασιλική

Παπαδοπούλου Ευρυδίκη

 

Back to top button
Close
Close