MUST Read

Πρόβλημα με τα εμβόλια στην γειτονική μας Λάρισα ……τους είπαν να πάνε σε άλλον νομό

Στον  Μ. Χαρακόπουλο υποσχέθηκε επιπλέον γραμμές εμβολιασμού στη Λάρισα, από την Πρωταπριλιά βέβαια και μετά. Την επομένη, υποσχέθηκε στον Χρ. Κέλλα αναδιανομή του αριθμού των εμβολίων ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της Λάρισας, μιλώντας για τα τέλη Μαρτίου που θα φτάσουν τόσα εμβόλια κ.λπ., κ.λπ.
Ο υπουργός Υγείας έφτασε να παραδεχτεί το πρόβλημα με την καθυστέρηση στον εμβολιασμό Λαρισαίων άνω των 75, πρόβλημα που θα μετακυλήσει και στις νεότερες ηλικίες όταν έρθει η σειρά τους, υποσχόμενος λύση.
Δεν  εξήγησε όμως τι έφταιξε, ποιος έκανε λάθος και γιατί. Δεν είπε, ο Β. Κικίλιας, γιατί δεν το πήραν είδηση, βγάζει μάτι η καθυστέρηση, μια απλή ματιά στα δικά τους επίσημα στοιχεία, αυτά που αναρτούν οι ίδιοι από το Υπουργείο, καταδεικνύει την παραδοξότητα της άνισης κατανομής των εμβολίων. Ανέφεραν το πρόβλημα φαρμακοποιοί και γιατροί, σιωπή οι εντεταλμένοι του Υπουργείου στη Λάρισα, ούτε τους προϊσταμένους τους στα κεντρικά δεν ενημέρωσαν; Σίγουρα δεν ενδιαφέρθηκαν, διοικητές και παραδιοικητές. Έπρεπε να τρέξουν οι βουλευτές, να ενημερώσουν τον υπουργό, να πιέσουν, ώστε να κινηθεί αντίστροφα η διαδικασία, από την κορυφή προς τα κάτω.
Και  εντάξει, αναγνωρίστηκε το πρόβλημα, δόθηκαν υποσχέσεις. Όχι όμως και λύση. Ηλικιωμένοι και υπερήλικες Λαρισαίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί ως το Πάσχα. Υπάρχουν σήμερα πολλοί εξ αυτών με ραντεβού κλεισμένο για μετά από δύο μήνες. Αυτοί, έτσι κι αλλιώς τότε θα το κάνουν το εμβόλιο, δεν μπορούν να το αλλάξουν. Και κανείς δεν τους εξηγεί γιατί θα εξακολουθούν να διακινδυνεύουν. Όσο για τους νεότερους, έχουν να περιμένουν από τότε και μετά. (Κάποιος δεν πρέπει να χρεωθεί την ευθύνη για όλα αυτά;).
Ζ.

Back to top button
Close
Close