Travel

Προορισμοί για το ιδανικό 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το καλοκαίρι ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του – αν εξαιρέσουμε τις απρόσμενες βροχούλες – και το πρώτο τριήμερο της θερινής σεζόν πλησιάζει. Αυτό δεν είναι άλλο από το Τριήμερο του , το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στην ημέρα του Αγίου Πνεύματος που πέφτει πάντα Δευτέρα. Η μέρα είναι αργία για πολλές ειδικότητες – αρκετά άδικο θα έλεγα.

Για όσους λοιπόν είναι αργία, είναι και η ιδανική περίοδος για ένα σύντομο καλοκαίρι ταξιδάκι ή μια εκδρομή. Η χώρα μας ευτυχώς είναι γεμάτη παραθαλάσσιους θησαυρούς και παραδεισένια νησιά για να επιλέξετε τον προορισμό που σας γοητεύει ή που σας βολεύει – γιατί η αλήθεια είναι ότι οι 3 μέρες δεν είναι αρκετές – για να περάσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το 2023.

Δείτε εδώ τα διαθέσιμα δρομολόγια και κλείστε εισιτήρια για τους νησιωτικούς προορισμούς για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

1. Τήνος

Τήνος
Τήνος

Η Τήνος είναι ένα νησί που για πολλά χρόνια στο μυαλό μας ήταν συνδεδεμένο με τον δεκαπενταύγουστο και το θρησκευτικό τουρισμό, που προσελκύει κόσμο για να προσκυνήσει στην Παναγία της Ευαγγελίστριας ή αλλιώς την Παναγία της Τήνου. Φυσικά, η Τήνος δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένα πανέμορφο νησί – το τρίτο μεγαλύτερο στις Κυκλάδες – που έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά σε τουριστικό επίπεδο και μπορεί να σας προσφέρει ένα εκπληκτικό τριήμερο αλλά και ολόκληρες διακοπές.

Η καλύτερη επιλογή για να μείνετε στην Τήνο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η Χώρα, που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού και συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο και τα περισσότερα καταλύματα. Από εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί και τις παραλίες του. Μερικές από τις αγαπημένες παραλίες της Τήνου είναι η Κολυμπήθρα, η Λιβάδα, η Παχιά Άμμος, η παραλία Ρόχαρη, ο Άγιος Ρωμανός κ.α.

Για να φτάσετε στην Τήνο θα πρέπει να πάρετε το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας, που εκτελούνται καθημερινά αρκετά δρομολόγια και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2-4 ώρες.

2. Άνδρος

Άνδρος
Άνδρος (φωτογραφία:wikipedia)

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και αποτελεί ένα από τα κοντινότερα νησιά στην Αθήνα – μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας. Το νησί έχει καταφέρει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του, παρόλο που έχει αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για εσάς και το ταίρι σας.

Οι περιοχές που μπορείτε να μείνετε στην Άνδρο είναι η Χώρα, το Μπατσί και το Γαύριο (λιμάνι). Και οι τρεις περιοχές είναι εξαιρετικές για να σεργιανίσετε στο νησί. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στη Χώρα (Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Ναυτικό Μουσείο), όπως και ο διάσημος Φάρος Τουρλίτης που βρίσκεται σε έναν βράχο μέσα στη θάλασσα, αλλά και οι υπόλοιποι οικισμοί είναι πανέμορφοι.

Η Άνδρος έχει παραλίες με άμμο, βότσαλα ή βράχια,  πλήρως οργανωμένες ή παρθένες και απομονωμένες. Μερικές από τις κορυφαίες είναι το Βιτάλι, ο Άγιος Πέτρος, ο Ζόρκος, η Άχλα, ο Φελλός, η Χρυσή Άμμος και φυσικά η παραλία της Γριάς το Πήδημα.

3. Αίγινα

Αίγινα
Αίγινα

Η Αίγινα είναι μία εξαιρετική ιδέα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για εσάς που δεν θέλετε να χάσετε πολύ χρόνο στο πηγαινέλα. Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά διαρκεί πάνω κάτω 1 ώρα. Το νησί έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με μοναδικά αξιοθέατα, με σημαντικότερα να είναι ο Ναός της Αφαίας και ο Αρχαιολογικός Χώρος Κολώνας. Επίσης, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, οπότε θα ταιριάξει άψογα σε εσάς που δεν θέλετε απλά να χαλαρώσετε.

Οι περιοχές που μπορείτε να επιλέξετε για διαμονή στην Αίγινα είναι η πόλη, που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, η Αγία Μαρίνα, η Πέρδικα και μερικοί ακόμα. Από την Αίγινα δεν λείπουν οι πανέμορφες παραλίες, με τις πιο αγαπητές να είναι η Αγία Μαρίνα, η Βαγία, ο Μαραθώνας, η Πέρδικα, η Μονή, η Σουβάλα κ.α.

4. Σίφνος

Καμάρες, Σίφνος
Καμάρες, Σίφνος

Η Σίφνος είναι ένα από τα νησιά που προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο το καλοκαίρι. Το μέγεθός της είναι αρκετά μικρό και για αυτό και συγκαταλέγεται στους ιδανικούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Είναι ένα νησί που συνδυάζει διάφορα στοιχεία και μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα, είτε θέλετε κάτι ρομαντικό και χαλαρό είτε θέλετε κάτι πιο δραστήριο και διασκεδαστικό.

Η καλύτερη περιοχή για να μείνετε στη Σίφνο για το τριήμερο είναι η Απολλωνία, η πρωτεύουσα του νησιού που είναι χτισμένη σε λόφους. Εκεί θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και αρκετά καταλύματα για να μείνετε. Οι παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι Πουλάτη, Χερσόνησος, Πλατύς Γιαλός, Βαθύ, Φάρος.

Για να φτάσετε στη Σίφνο θα πρέπει να πάρετε πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί από 2,5 μέχρι 5,5 ώρες, ανάλογα αν επιλέξετε ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο.

5. Παξοί

Γάιος, Παξοί
Γάιος, Παξοί (φωτογραφία:wikipedia)

Ένας από τους θησαυρούς του Ιονίου Πελάγους είναι οι Παξοί. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα και μπορείτε να φτάσετε εκεί είτε από την Κέρκυρα είτε από την Ηγουμενίτσα. Μοιάζει με επίγειο παράδεισο και αποτελείται από καταπράσινες εκτάσεις και μοναδικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Το νησί έχει διατηρήσει την παραδοσιακή προσωπικότητά του και είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε ένα ρομαντικό τριήμερο.

Δεν θα βρείτε εκτενείς ξενοδοχειακές μονάδες για διαμονή στους Παξούς, παρά κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια, μικρά ξενοδοχεία και βίλες. Για το τριήμερο καλύτερα να μείνετε στον Γάιο (πρωτεύουσα) αλλά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Λάκκα και τον Λόγγο.

Αυτό που αξίζει να κάνετε στους Παξούς είναι ο γύρος του νησιού με σκάφος, καθώς υπάρχουν και αρκετές παραλίες που δεν έχουν άλλη πρόσβαση ή και σπηλιές. Μερικές από τις κορυφαίες παραλίες των Παξών είναι ο Ερημίτης, το Κηπιάδι, το Κλωνί Γουλί, ο Ορκός, το Μογγονήσι.

6. Πάργα

Πάργα
Πάργα

Αν αναζητάτε έναν παραθαλάσσιο προορισμό στον οποίο μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητό σας, χωρίς να πρέπει να στερηθείτε την νησιωτική ομορφιά, η Πάργα είναι μονόδρομος. Βρίσκεται στο νομό Πρέβεζας, στο δυτικό άκρο της Ελλάδας και βρέχεται από τα παραδεισένια νερά του Ιονίου.

Είναι ένα παραδοσιακό και γραφικό μέρος με πλακόστρωτα δρομάκια και αποτελεί έναν διάσημο καλοκαιρινό προορισμό. Μία εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να πάτε κάπου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οικογενειακώς με τα παιδιά. Κορυφαία αξιοθέατα της Πάργας είναι το νησάκι της Παναγίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απέναντι από την πόλη και το Κάστρο που στέκει στην κορυφή ενός λόφου.

Θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή στην Πάργα, στην πόλη ή δίπλα σε κάποια παραλία. Οι πιο αγαπημένες παραλίες της περιοχής είναι το Κρυονέρι, που βρίσκεται μέσα στην πόλη, ο Βάλτος, η παραλία Λύχνος και το Σαρακήνικο. Για τα νερά δεν χρειάζεται να πω κάτι, Ιόνιο γαρ!

7. Σκύρος

Σκύρος
Σκύρος

Η Σκύρος είναι ένα ιδιαίτερο νησί απέναντι από την Κύμη της Εύβοιας, που ανήκει στις Σποράδες. Για να φτάσετε στη Σκύρο θα πρέπει να πάτε οδικώς μέχρι την παραλία της Κύμης (2,5 ώρες από Αθήνα και 1,5 από Χαλκίδα) και από εκεί με καράβι στη Σκύρο (περίπου 1,5 ώρα). Μπορεί να έχει μια κάπως περίπλοκη διαδρομή αλλά αξίζει η όποια ταλαιπωρία.

Το νησί αυτό είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να περάσετε ένα αναζωογονητικό τριήμερο και να χαλαρώσετε κάπου ήσυχα, μακριά από τον μαζικό τουρισμό, με το ταίρι σας ή την οικογένεια. Για διαμονή στη Σκύρο μπορείτε να δείτε στη Χώρα, στη Λιναριά ή στον Μώλο, που έχουν αρκετές επιλογές καταλυμάτων, αν και η Χώρα θεωρώ είναι η καλύτερη επιλογή.

Επισκεφθείτε το Κάστρο της Χώρας, την Αρχοντοπαναγιά στην Πλατεία Σαρούς, το Αρχαιολογικό Μουσείο και κολυμπήστε στην παραλία Μαγαζιά, στον Μώλο, στον Άγιο Φωκά, στις Αχερούνες,στο Αχίλλι και στην παραλία Ασπούς.

8. Κάρυστος

Κάρυστος
Κάρυστος (φωτογραφία:wikipedia)

Η Κάρυστος είναι μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Εύβοιας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού, χτισμένη σε έναν κόλπο. Το εντυπωσιακό με την Κάρυστο είναι ότι μπορείτε να πάτε είτε οδικώς (περίπου 3 ώρες από Αθήνα) είτε ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Ραφήνας στο Μαρμάρι, που απέχει μόλις 15 λεπτά από την Κάρυστο.

Στην Κάρυστο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για ένα όμορφο τριήμερο, παραλίες, ταβέρνες, beach bar, καταλύματα και νυχτερινή διασκέδαση. Είναι καλή επιλογή ακόμα και αν ταξιδεύετε οικογενειακώς με τα παιδιά. Οι κορυφαίες παραλίες της περιοχής είναι οι: Γαλλίδες ή Γαλλίδα, Ψιλή Άμμος, Μπούρος, Μάρμαρα, Κάβος.

9. Τολό

Τολό
Τολό (φωτογραφία:wikipedia)

Το Τολό είναι μία πολύ καλή επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που εξυπηρετεί τόσο τους Αθηναίους όσο και τους Πελοποννήσιους. Απέχει μόλις ένα τέταρτο από το Ναύπλιο, που σημαίνει ότι μπορείτε να το συνδυάσετε και να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα του Ναυπλίου, να δείτε το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.

Το Τολό ήταν ένα ψαροχώρι που έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό, και προσφέρει ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και πολλές επιλογές ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην κεντρική Παραλία Τολό, στην παραλία Καστράκι και στην παραλία της Πλάκας για τις βουτιές σας.

10. Γύθειο

Γύθειο
Γύθειο

Το Γύθειο βρίσκεται στον Λακωνικό Κόλπο και απέχει περίπου 3,5 ώρες από την Αθήνα. Είναι μια ιστορική περιοχή και διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το τριήμερο, διαθέτει μια σειρά από αξιόλογα αξιοθέατα, όπως Αρχαιολογικό ΜουσείοΠύργος Τζανετάκη ΓρηγοράκηΑρχαίο Θέατρο Γυθείου, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

Είναι ένα καλό μέρος για να εξερευνήσετε πολλούς θησαυρούς της Μάνης, όπως την Αρεόπολη, από την οποία απέχει μισή ώρα, το Λιμένι, τον Γερολιμένα, τον Κότρωνα, το Οίτυλο και πολλές ακόμα περιοχές.

Για κολύμπι μπορείτε να βρείτε παραλίες σε κοντινές περιοχές, όπως την παραλία Μαυροβουνίου και την παραλία Σελινίτσας, ή να εξερευνήσετε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Μάνης.

11. Θάσος

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος
Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος (φωτογραφία:wikipedia)

Η Θάσος είναι η τέλεια επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για όσους μένουν στη Βόρεια Ελλάδα. Ένα νησί με αστείρευτη ομορφιά, μαγευτικές παραλίες και πανέμορφους οικισμούς σε όλη την έκτασή της. Μπορείτε να φτάσετε στη Θάσο από την Καβάλα ή την Κεραμωτή και το ταξίδι είναι λιγότερο από 1,5 ώρα.

Οι επιλογές για διαμονή στη Θάσο είναι πολλές, εγώ σαν “τοπ θρι” θα έβαζα τον Λιμένα, τη Σκάλα Ποταμιάς και τα Λιμενάρια. Στον Λιμένα που είναι η πρωτεύουσα θα βρείτε μερικά αξιόλογα αξιοθέατα, όπως την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το Αρχαίο Θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μπορεί να εξερευνήσετε εύκολο όλο το νησί και να κολυμπήσετε σε μερικές από τις κορυφαίες παραλίες: Παράδεισος, Χρυσή Αμμουδιά, Μεταλλεία, Αλυκή, Ψιλή Άμμο – έχει αμέτρητες παραλίες και εξαιρετικά όμορφες όλες.

12. Νικήτη Χαλκιδικής

Νικήτη Χαλκιδικής
Νικήτη Χαλκιδικής

Η Νικήτη βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη. Προσελκύει πολύ κόσμο και είναι κατάλληλη επιλογή για να μείνετε στη Χαλκιδική το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αν μένετε Θεσσαλονίκη ή στα περίχωρα.

Βρίσκεται στη δυτική ακτή του ποδιού και βρέχεται από τον Τορωναίο Κόλπο. Είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη στο τουριστικό επίπεδο και μπορεί να σας προσφέρει όλες τις ανέσεις, μεγάλα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bar, καφέ και εστιατόρια.

Τόσο η παραλία της Νικήτης, όσο και οι κοντινές παραλίες του Αγίου Ιωάννη, η Ακτή Κοβίου, οι Σπαθιές, η Ελιά Νικήτης και η Λαγομάνδρα είναι εξαιρετικές για να ρίξετε τις βουτιές σας και να χαλαρώσετε κάτω από τον ήλιο.

geografikoi.gr

 

Back to top button
Close
Close