Ειδήσεις

Περιφερειάρχης- Δήμαρχος, γιατί «κοκκίνισαν» τα Γιάννινα

Οι συρροές κρουσμάτων από τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων στα Γιάννινα και οι μεγάλες πιέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας φαίνεται ότι αποτέλεσαν τα δύο κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση ώστε ο Νομός να περάσει στο κόκκινο, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ με δηλώσεις που έκαναν απηύθυναν έκκληση για τήρηση των μέτρων ώστε η περίοδος της αυστηρής επιτήρησης να περάσει γρήγορα.

«Αν επιδείξουμε προσοχή πολύ γρήγορα θα βγούμε από το κόκκινο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στηρίζοντας την εκτίμηση στα στοιχεία που διαθέτει η Περιφέρεια από τις ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με αυτά το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση εντοπίζεται στους αλλοδαπούς εργάτες και στους χώρους όπου διαμένουν, γεγονός που οδηγεί την Περιφέρεια στην κατάρτιση πρωτοκόλλων με κανόνες για την απασχόλησή τους καθώς πολλοί μετακινούνται από νομό σε νομό.

«Ο χρόνος που αποφασίστηκαν τα μέτρα είναι καθαρά θέμα της επιστημονικής επιτροπής. Στην Ήπειρο με τις ιχνηλατήσεις που κάνουμε έχουμε πλήρη ακτινογραφία για ότι συμβαίνει με την πανδημία και είμαι αισιόδοξος ότι πολύ γρήγορα θα βγούμε από το επίπεδο του αυξημένου κινδύνου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο  Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ζήτησε από όλους την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή και με θάρρος. Να ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης, της συνείδησής μας. Η τήρηση των μέτρων είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στον εαυτό μας, τους δικούς μας, τους συμπολίτες μας, τον τόπο μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, χωρίς πανικό και φόβο αλλά με επίγνωση του προβλήματος για να βγούμε γρήγορα από τα δύσκολα και περάσουμε σε μία ιδιότυπη καθημερινότητα», ανέφερε.

Στο ερώτημα γιατί χρειάστηκε να περάσουν τα Γιάννινα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αφενός μέτρησαν οι συρροές κρουσμάτων στις βιομηχανίες τροφίμων και αφετέρου η μεγάλη πίεση που προκλήθηκε στο σύστημα υγείας.

«Το σύστημα υγείας πιέστηκε πάρα πολύ το διάστημα αυτό, δεν ήταν προετοιμασμένο για τόσο μεγάλο φορτίο. Χρειάζεται χρόνος για να γίνουν διοθρωτικές κινήσεις κι έτσι αυστηροποιούνται τα μέτρα ώστε να έχουμε περιορισμό της μετάδοσης του ιού», τόνισε στις δηλώσεις.

Back to top button
Close
Close