Ειδήσεις

Περιοριστικοί όροι σε υπάλληλο του ΚΤΕΛ Λάρισας για έλλειμμα 423.000 ευρώ!

Περιοριστικούς όρους επέβαλε η Β’ Ανακρίτρια στον πρώην υπάλληλο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας με την ολοκλήρωση της απολογίας του προχθές, καθώς έχει παραπεμφθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες, της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Όπως είναι γνωστό στον άλλοτε, υπεράνω πάσης υποψίας και επί 15ετία υπάλληλο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας όταν στο ταμείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ διαπιστώθηκε έλλειμμα το οποίο, σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, ανέρχεται σε 423.209 ευρώ.

Κατά την απολογία του στη Β’ Ανακρίτρια, ο πρώην υπάλληλος – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- αποδέχτηκε την πράξη, ενώ φέρεται να δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επανορθώσει, μειώνοντας τη ζημία. Μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης ωστόσο, από την Ανακρίτρια του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της εμφάνισης στις αρχές κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και τέλος, της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ, ενώ το προηγούμενο διάστημα η Διοίκηση του ΚΤΕΛ, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να «μπλοκάρει» τα ατομικά περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπαλλήλου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν έναν χρόνο, τον Μάιο του 2022, όταν το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, κατονομάζοντας τον πρώην υπάλληλο. Είχε προηγηθεί -με πρωτοβουλία του προέδρου του ΚΤΕΛ, Βασ. Μανδηλά, και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.- έλεγχος Ορκωτών Λογιστών στο κεντρικό ταμείο όπου διαπιστώθηκε το έλλειμμα των 423.209 ευρώ.

Ένας τυχαίος έλεγχος, που διενήργησε μερικές ημέρες νωρίτερα στέλεχος της Α.Ε. κατά το κλείσιμο του ταμείου, ήταν αυτός που διαπίστωσε απόκλιση μεγάλου χρηματικού ποσού, μεταξύ του λογιστικού υπολοίπου και των καταστάσεων. Έτσι, κλήθηκε Ορκωτός λογιστής, ενώ στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος ενημέρωσε τη Διοίκηση πως ο πρώην έμπιστος υπάλληλος, υπέπεσε σε ένα «σφάλμα εκ παραδρομής» (σ.σ. όπως αποδόθηκε στη συνέχεια), καθώς στο πλαίσιο χρηματαποστολής απέστειλε σάκο που περιείχε 20.000 ευρώ δηλώνοντας ότι ο σάκος περιείχε 100.000 ευρώ.

Ο πρώην υπάλληλος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου 2021 όπου συνάδελφοί του και στελέχη της Α.Ε. βρίσκονταν σε ολιγοήμερη θερινή άδεια, φέρεται να καταχωρούσε διαδοχικά πλασματικές εγγραφές στις καταστάσεις του ταμείου, ενώ η πληρωμή γινόταν σε ανενεργό λογαριασμό παλαιότερου προμηθευτή.

Η Έκθεση Ευρημάτων των Ορκωτών Λογιστών επιβεβαίωσε το έλλειμμα, όπως και αναλυτικά περιέγραψε τη μεθοδολογία κάλυψής του, ενώ ξεχωριστή μνεία γίνεται στην αναφορά ότι ακόμη και την τελευταία ημέρα παρουσίας του πρώην υπαλλήλου στην εταιρεία, και ενώ δηλαδή διενεργούνταν έλεγχος, εκείνος αφαίρεσε το ποσό των 3.209 ευρώ, με το έλλειμμα συνολικά να ανέρχεται στις 423.209 ευρώ.

Back to top button
Close
Close