Trikala life

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρης Μαυρογιάννη,με τη ματιά του Ζήση Παπαϊωάννου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρης Μαυρογιάννη
Αρθρογράφος:Zήσης Παπαϊωάννου


Οι Εκδόσεις Όστρια (Αθήνα) και η Συγγραφέας Έρη Μαυρογιάννη και η ομάδα της,μας παρουσίασαν το πρώτο της βιβλίο ”Όπου η ζωή..στο κόκκινο” εδώ στα Τρίκαλα.
Σε ένα κατάμεστο Πνευματικό κέντρο διεξήχθη η παρουσίαση της κα. Έρης όπου είχε τα πάντα και συγκεκριμένα την Μαέστρο της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων κα.Ελένη Ζιάκα με την Παιδική και νεανική χορωδία της αλλά και το τμήμα θεάτρου της κας Σίας Φαράκη όπου ερμήνευσαν οι μικροί δημιουργοί της μέρος του βιβλίου με διασκευή δική τους.Επίσης απολαύσαμε τον Μουσικό Γιώργο Μίγκα στο πιάνο και μαζί του η Αλίκη Τσάνιου την υπέροχη φωνή που ακούσαμε.

Τίτλος: Όπου η ζωή… στο κόκκινο
Σειρά : ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Συγγραφέας: ΕΡΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Σελίδες: 310 Εκδόσεις Όστρια
Στο βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος -Τρίκαλα
βιβλιοπωλείο Παπάντος -Καλαμπάκα και φυσικά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και στο ιντερνετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παρουσίαση της Έρης είχε και έχει Φιλανθρωπικό χαρακτήρα -σκοπό διότι μέρος των εσόδων θα δοθούν στον Σύλλογο <<Η Καρδιά του Παιδιού>>..Όπως και η ίδια λέει δεν υπήρξε μόνο ένας λόγος για να ξεκινήσει να γράφει το βιβλίο που πλέον κρατάμε στα χέρια μας αλλά υπήρχε ένας εσωτερικός πόνος μέσα της που δεν τολμούσε να βγει σε δάκρυ..αμέτρητα <<γιατί>> και αναπάντητα..ένα βιβλίο αληθινής Ιστορίας, αληθινό βίωμα το μυθιστόρημα της Έρης Μαυρογιάννη.

Στο βιβλίο της η ΈΡΗ θα έλεγα πως χρησιμοποιεί ορθό τρόπο γραφής,όπως άλλωστε είναι και ο προφορικός της λόγος.Γράφει με αυθορμητισμό,χωρίς να φοβάται την υπερέκθεση. Δουλεύει στην Συγγραφή με τόλμη και πάθος,με συνείδηση και πάνω απ’όλα με ΑΓΑΠΗ!!!
Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας και το δεύτερό της βιβλίο η συνέχεια του πρώτου ..
Τα κάνει λοιπόν,παιδιά της ,γιατί ζώντας ανάμεσα σε δυο ζωές και η ίδια μας αφήνει να δούμε. Να ακούσουμε και να διαβάσουμε τη ζωή κατά το πως την είδε και την βίωσε ..Με λίγα λόγια μια Ιστορία βιβλίου με αληθινά γεγονότα .

Για το βιβλίο μίλησαν :
η αντιδήμαρχος κα.Έφη Λεβέντη
η Σία Φαράκη – Ηθοποιός
ενώ ο Ζήσης Παπαιωάννου -Ηθοποιός-Συγγραφέας Λογοτέχνης προλόγισε την συγγραφέα
η Μάρθα Γκάνια-Μπατατόλη -Μέλος του Συλλόγου <<Η Καρδιά του Παιδιού>>
ο Νίκος Μαγκούτης -Καρδιολόγος
και ο Κωνσταντίνος Μπάκος -Ορθοδοντικός
Το βιβλίο της η Συγγραφέας το αφιερώνει στις δίδυμες κόρες της με αγάπη.
Στα παιδιά όλου του κόσμου και τις οικογένειές τους,που μάχονται καθημερινά.
Στους ΉΡΩΕΣ της ζωής μας:
Παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Αλλά και στην φίλη της κα. Κωνσταντίνα Κολοκούρη που αγαπήσαμε όλοι μας με την εργατικότητά της και την ευθύνη που είχε για την δακτυλογράφηση και προετοιμασία πριν την έκδοση.
Περίληψη
Η Καλλιόπη, μια γυναίκα με προσωπικότητα, παντρεμένη με τον Πέτρο, τα είχε όλα στη ζωή της, σε αφθονία. Ξαφνικά, βρέθηκε αντιμέτωπη μ’ ένα πρόβλημα της υγείας της. Λαχτάρησε, όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, ένα παιδί. Μπήκε στη διαδικασία εξωσωματικών γονιμοποιήσεων. Η απιστία του Πέτρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ταυτόχρονα με το πρόβλημα της υγείας του ενός εκ των δύο εμβρύων της, την έκανε να χάσει την εμπιστοσύνη της στους άντρες. Ο γάμος της ήταν καταδικασμένος και οδηγήθηκε σε διαζύγιο…
ΜΙΑ ΖΩΉ ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ… της ΑΓΆΠΗΣ!!!
Όπου η ζωή ..στο Κόκκινο!!!
Καλοτάξιδο Έρη και ευπώλητο !!!

Back to top button
Close
Close